Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 21:26 - ДОБРЕ ДОШЛИ В УМИРАЩОТО ДЪРВО!
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 1807 Коментари: 1 Гласове:
3



 Повод за този пост ми даде една днешна среща. Видях се с един приятел полицай. Човекът подал рапорт за напускане - пратили им нови шефове, ще им спират 20-те заплати бонус, ще вдигат възрастта за пенсиониране и т.н.  Е - това си е негова работа! Обачеее - нещата стават сериозни, когато заговорихме за бъдещето.... А там какво става - в полицията вече няма професионалисти. Младите момчета, които сега започват работа като инспектори изобщо, ама изобщо не ги интересува дали ще си свършат работата, тоест-дали ще хванат някой бандит, или просто ще си напишат протокола за престъпление с неизвестен извършител. Както и да е - това, че няма да има полиция....ами да кажем, че не е толкова страшно. А как е в здравеопазването - лекарите отдавна не искат да си вършат работата -тоест- да лекуват хората, ами искат да вземат пари. Затова и градят всякакви схеми и гешефти - пращат Ви при Н броя колеги, повечето от които не работят с касата....все за едно и също- да ви вземат парите! Не да ви излекуват! Как е в образованието - същата работа! Учители и преподаватели във ВУЗ не се интересуват какво са научили учениците или студентите- тях ги интересува да си изкарат часовете...... Ами как е в другите държавни служби - данъчно, ХЕИ, областни и общински администрации, министерства и държавни агенции - навсякъде е пълно с тотално демотивирани люде!!!! Ерго - бахти държавата, в която никой не еб.ва да си върши работата, а гледа ден да мине, друг да дойде! 
  Та - тогава се сетих за  на друг мой приятел и неговата теза за старите народи ! Старите народи, казва той, са като старите дървета. Част от клоните им отдавна са изсъхнали.... а друга част съхнат! Корените им са прогнили! Стволовете са проядени и осеяни с дупки, бърлоги и гнезда на паразити! Старото дърво е пред загиване.... нищо не може да се направи пред естествения ход на нещата! Рано или късно дървото ще умре - или стволът му ще прогние и буря ще го събори, или ще изсъхне съвсем и ще се превърне в прах, или хора ще го отсекат при подборна сеч на мъртви дървета! 
  Такива неща си мислих и за БГ народ! Не за държавата - тя не е дърво, а измислица, защото в нея могат да живеят и само цигани и цигани, смесени с всякакви други! Мислих ги за НАС - за българите.  Ние вече сме старо дърво. Повечето българи живеят с едничката мисъл да изкарат до утре. Никакво бъдеще не ги интересува. Те са малкото останали почти здрави клони от дървото.....смътно осъзнаващи настъпващата към тях смърт. А шансът цялото дърво, респективно народ , да бъде облагороден и прочистен от изсъхване, паразити, бърлоги, осили, мъх и гниене е много, ама много малък .... и все повече намалява!


Тагове:   дърво,


Гласувай:
3



1. liliyanaandreeva - Вие какво предлагате?
09.09.2010 21:40
Аз имам модел за решаване на проблемите,но никой не се интересува от него.Вестникарите критекуват за да изкарват пари, депутатите спорят - не за да ни решат проблемитте , а за да си вземат заплатата. И всички негодуват, но никой не търси решение.Просто - такава е модата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475240
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930