Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2021 00:22 - МЕДИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПОД КОНТРОЛ!
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 1728 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.10.2021 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МЕДИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПОД КОНТРОЛ! ТЯХНАТА "СВОБОДА" ВОДИ ДО ПОРОБВАНЕ! 

  За сетен път се убеждавам, че всички мантри за свобода, демокрация и права имат една единствена цел - да продължават да държат масата от хората в заблуждение и в подчинено състояние. Неслучайно много умни хора наричат нашето време "медиакрация".   

Едно от най-ярките доказателства е понятието  "свобода на словото". Такава, разбира се, няма нито в медиите, нито дори в социалните мрежи. Има я само в декларациите за правата на човека и т.н. невалидни и смешни документи. 

  Медиите отдавна са само оръжие на един пропаднал във всички грехове елит, за да дирижира поведението на масата и да я движи, като стадо, в посоката в която на него е удобно. Всички парламентарни избори са красноречиво доказателство за това.

  Още в 1929 Еди Бърнайс писа :  "Нашите умове се шаблонират, нашите вкусове се формират, нашите идеи ни се внушават от хора, за които никога дори не сме чували…”   Написал го е ясно и точно. За съжаление днес нещата са още по-грозни. Медиите са станали много по-модерни, а методите на въздействие - много по- съвършени. Собствениците на сайтове, вестници и телевизии са се превърнали в истински скъпоплатени проститутки, които за пари са готови на всичко. При това днес господарите, които плащат, вече са глобални. Те налагат новата нормалност и всякакви други ужаси. И понеже са глобални, са и много много силни. Толкова силни, че могат да купят или смачкат всяка медия, която се опита дори да имитира независимост.   

Какво можем да направим, за да не продължим да сме стадо?  
 Според мен има само два варианта: 

 1. Колкото и да са силни глобалните господари, те не могат да ни задължат да четем сайтове или да гледаме  телевизия. Затова трябва тотален бойкот на всякакви медии и добиване на най-нужната информация само от източници, като БТА, например. Времето, което ще спечелим от това, че не четем сайтове и вестници и не гледаме ТВ, го влагаме в четене на сериозни книги и пряко директно общуване в групи по интереси.   

2. Ако имаме достатъчно ум и воля, градим силна национална държава, с нов, обичащ народа си елит. Ако този елит е умен и единен, той ще намери начин да измами глобалните господари. Та, тази силна държава поставя под тотален контрол медиите, като всяка тяхна лъжа или опит за манипулация биват отъждествявани с най-тежко престъпление срещу държавата и народа. Следващата стъпка е контрол на държавата над социалните мрежи...

  Това е положението и тези мерки трябва да вземем бързо, защото пропагандата се усъвършенства ежедневно. Ако днес сме само зависими, утре ще сме роби.    Бъдещата виртуализация на медиите и създаването на internet of everything - глобалния електронен концлагер,  няма да ни дадат шанса дори да мислим свободно, не да се борим, а дори да мислим!     



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 473969
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031