Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2021 11:45 - Нуждата от духовно въздигане
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 837 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България загуби студената война и затова е в поредна национална катастрофа вече 30 год. Ще преживеем икономическа и политическа разруха, но духовната- лечението на вече две поколения от наложените омраза към всичко родно, алчност, егоизъм, ГЛОБАЛИЗЪМ..е, с това ще се борим още две поколения...ако изобщо се преборим някога…

  Имаме нужда от въздигане на духовните ценности. По никакъв начин и 5000 евро средна заплата няма да ни променят, при положение, че нямаме национално самочувствие, че то е целенасочено смазвано, както и всякаква нормалност и ценностна система, а за сметка на това ни се вменява постоянно, че трябва да се живее добре материално – ако може по 5 автомобила и по 3 апартамента да има всеки – ето това се вменява. Малко осъзнават, че нарочното преклонение, култът към материалното у нас е всъщност хранене преди заколение. Защото заразата само с материално унищожава у човека всякаква духовност, а човек с унищожена душа вече не е човек. Той е безразумно животно. 

Заразата на материалното е обхванала и голяма част от т.нар. борци срещу статуквото. Много осъзнаващи случващото се уж се борят с него, но и при тях материализмът е водещ. Затова и те виждат унищожението на българите само и единствено в материален аспект. Все повтарят демографски данни, данни за бвп, данни за мрз, цени на стоки, потребителска кошница... Тези хора не могат да надскочат себе си.  Тъй като са материалисти, те не разбират духовното и няма как да ни убедят, че е много по-важно да си припомним какво е родова памет, вяра, любов към родината и семейството. Затова и тези фалшиви борци със статуквото повече нищо не могат да дадат на България. Дори един квартален или селски свещеник е много по-важен за бъдещето ни от няколко десетки професори марксисти или либерали, независимо дали се правят на патриоти. Дух ни трябва, нов Паисий и нов Вазов, а не пари! Дедите ни са умирали за родината при Чаталджа и Дойран без да мислят за пари! Нека се поучим от тях. Те са живеели материално много по-зле от нас. Но са били далеч по-горди.

Нещата са по-прости отколкото изглеждат и са поправими. Има само едно просто условие sine qua non, тоест – съвсем задължително – да обичаме Родината си. И тогава всичко ще потръгне. 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, wilim. Буългария има н...
26.07.2021 21:15
Здравей, wilim. Буългария има нужда от ново издигане. Нали затова такива като мен пишат в блога и възхваляват всичко българско. Има поне петнадесетина други, които постоянно пишат и напомнят за българските достижения, победи, заслуги и за бележитите ни личности. За всичко са виновни политиците ни, които губят на масата на преговорите и избират грешната страна.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475472
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930