Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2021 12:52 - ПРОПАГАНДА
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.10.2021 12:53


 Пропагандата е "нещото", което накара милиарди да загубят собствените си мнения, че и души. Под прикритието, че уж има свобода на словото, тя накара и голяма част от хората у нас да изглупеят неимоверно и вече изобщо да не могат да мислят, а да приемат за истина всичко, което им кажат медиите.

Типичен пример са фейк сайтовете, пускащи грандиозни, но привлекателни глупости, в които вярват милиони и не само вярват, а и променят мнението си дори по отношение на фундаментални ценности като вяра, родина, семейство, човещина...нормалност.  

  Тази пропаганда, вече и благодарение на интернет, достигна много високо ниво. Няма да е пресилено ако кажем, че тя буквално преформатира обществата, превръщайки ги в покорни роби на глобалната матрица! 

  Темата е обемна, така че ще дам примери директно от извора - книгата ПРОПАГАНДА на Едуард Бернайс, излязла в далечната 1928 год. Издадена е и у нас! Който иска и още може - да чете!

    „Нашите умове се шаблонират, нашите вкусове се формират, нашите идеи ни се внушават от хора, за които никога дори не сме чували…”

  "На теория всеки гражданин може да дава мнение по обществени въпроси и по проблеми от частната сфера. На практика, ако всички хора трябва да изучават неясните икономически, политически и етически аспекти на всеки въпрос, те ще открият, че е невъзможно да се стигне до общо заключение за каквото и да било. Ние доброволно се съгласяваме невидимото управление да пресее данните и да формулира въпросите за решаване по такъв начин, че полето ни на избор да се ограничи до практически размери. От нашите лидери - и медиите, които те използват, за да достигнат до обществеността - възприемаме доказателствата и разграничението на проблеми, касаещи обществените въпроси; от някой морализатор, бил той пастор или любим есеист, или просто от преобладаващото мнение, ние възприемаме стандартизиран кодекс за социално поведение, към който се придържаме през повечето време."  

"Тъй като цивилизацията става все по-сложна и необходимостта от невидимо управление все по-често изпъква, са измислени и разработени технически средства, чрез които мненията могат да бъдат направлявани…"

  Едуард Луис Бернайс (1892-1995)  е създател на съвременната пропаганда (PR) Той е двоен племенник на Зигмунд Фройд - от страна на майка си и на баща си! Малко хора са чували за него, но ролята му за съвременното състояние на света е много по-голяма от ролята на Джордж Сорос...и дори на Бил Гейтс!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475369
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930