Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2023 07:18 - ВОЙНАТА В УКРАЙНА СТАВА ПЪТ КЪМ БИБЛЕЙСКИ АПОКАЛИПСИС! ЗАПЛАХАТА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА Е АБСОЛЮТНО РЕАЛНА! ПАЛЕТЕ СВЕЩИ...
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 4210 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 16.02.2023 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Последните събития от украинските фронтове и от щабовете на Русия и НАТО все повече напомнят за зловещ сценарий,способен да унищожи цялата ни цивилизация. 

От ден на ден надеждата, че "всичко ще се оправи" изглежда глупаво и неадекватно. Много по-вероятна изглежда страшната перспектива за ядрен апокалипсис. 


Независимо дали започващата руска офанзива ще успее да постигне някакви генерални промени в хода на войната, нито една от страните няма никакво намерение да охлажда напрежението. 


НАТО, след поредната среща, видимо няма намерение да ограничи кръвопролитията. Дори напротив - както заяви Столтенберг- "Ние сме длъжни да даваме още и още оръжие на Украйна, за да защитим мира"! 


Този път пакетът включва множество танкове, артилерия и друго тежко въоръжение, а вероятно и авиация. Всичката тази техника вече не е само отбранителна, а е и настъпателна. Разбира се, към този "пакет" са включени и десетки хиляди натовски бойци, за да попълват редиците на доста оредялата украинска армия. Такива и сега се сражават в Украйна. 


Не е тайна вече за никого, че конфликтът не е между Украйна и Русия, а е истинска пълномащабна война, в която участва т.нар. колективен запад, включващ САЩ, Великобритания и техните колонии, доминиони и протекторати, членуващи в споменатото НАТО. Не е тайна и това, че конфликтът е геостратегически. Това е битка за бъдещето на глобализма в досегашния му вид.


 Унищожението на военната и икономическа мощ на Руската федерация като опонент на този еднополюсен модел, като единствената (засега) сила, оспорваща глобалната англосаксонска доминация, е главна цел на войната в Украйна. 


От друга страна не бива да забравяме думите на Владимир Путин "За какво ми е свят, в който я няма Русия". 


Залогът е съдбовен. 


Русия няма да се предаде, тъй като ясно помни "разкостването" след 1990. В Москва много добре знаят, че ако капитулират с държавата им е свършено. Територията и ще бъде парцелирана и разграбена. Затова тя ще се бори докрай и ако бъде притисната фатално е много вероятно да прибегне до ядрения си арсенал. 


Западът (Необританската империя и колониите и) също видимо играе "ва банк". На обитаващите Англия и САЩ господари на света е пределно ясно, че ако оставят Русия да победи и завладее Украйна, това ще означава възраждане на СССР (или на Руската империя).  Всеки, който има представа от геополитика знае, че Русия може да е велика само с Украйна и Беларус. Това много добре го знаят и англосаксите и то още от времето големия им геополитик Халфорд Макиндер преди повече от век.


В този смисъл, ако Русия започне да постига целите си в Украйна, то те - САЩ, Обединеното кралство и сателитите им също е много вероятно да прибягнат до ядрения си арсенал или да използват друго оръжие за масово поразяване срещу нея. . 


Излишно е да описвам продължението на такава една нежелана ситуация. Ядреният апокалипсис буквално е на минути от нас. 


Вече няма никакво значение кой е прав и кой крив. Важното е да се спре часовникът, отброяващ последните минути до апокалипсиса. 


Ние, обикновените хора не можем да сторим това по никакъв начин. Остава ни единствено да се молим! 


Затова ще завърша с думи на моя приятел Неделчо Михайлов (Бог да го прости) : 


“Палете свещите. Мрак иде. Тежко време. 

Ще ни е нужна всяка светлинка, всяка капка разум. Всеки буден мозък, всеки усмихнат човек. 

Всяка вяра, всяка надежда и всяка любов. 

Палете свещите. Да пазим Човека. Защото такъв, какъвто го познаваме може и да изчезне в мрака.” 




Гласувай:
4



1. raders - Решението е просто. Руснаците да се ...
16.02.2023 12:01
Решението е просто. Руснаците да се изтеглят от Украйна. Хич не е важно тяхното "величие". Няма друго.
цитирай
2. doktora757 - Решението е просто. Руснаците да се ...
17.02.2023 22:36
raders написа:
Решението е просто. Руснаците да се изтеглят от Украйна. Хич не е важно тяхното "величие". Няма друго.
Има и по-елегантно решение: да се прокара новия морски канал от Панама до Канада ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА КОРАБОПЛАВАНЕТО! Оня посрания англо-саксонски остров пълен с изроди и дегенерати, който не е част от Европа също трябва да изчезне от картата!
цитирай
3. krumbelosvet - Господарите на нета успяха
17.02.2023 23:16
Вече никой не помни нито изавлението на Путин от 24.02.2022, нито официалното му ИСКАНЕ, НАТО да се оттегли до границите от 1991г. Което е МНОГО ПОВЕЧЕ от победа в укро-войната. И тъй като изпълнението на искането не може да стане без СИЛА излиза, че Путин има или мисли че има РЕШАВАЩО ПРЕВЪЗХОДСТВО с някакво оръжие, НЕ ядрено най-вероятно.
цитирай
4. raders - Решението е просто. Руснаците да се ...
17.02.2023 23:37
doktora757 написа:
raders написа:
Решението е просто. Руснаците да се изтеглят от Украйна. Хич не е важно тяхното "величие". Няма друго.
Има и по-елегантно решение: да се прокара новия морски канал от Панама до Канада ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА КОРАБОПЛАВАНЕТО! Оня посрания англо-саксонски остров пълен с изроди и дегенерати, който не е част от Европа също трябва да изчезне от картата!


:) Мамма миа! А намират ли се достатъчно памперси за "победителите."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475626
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930