Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2012 20:11 - ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС? ДОРИ И ХЪРВАТИТЕ, ЧЕ И УЕФА...
Автор: wilim Категория: Политика   
Прочетен: 1608 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Повод за този пост не е извозването на циганите от Швеция, нито многобройните случаи на груба дискриминация спрямо българите в държави като Белгия и Холандия. Поводът е СКАНДАЛНОТО декласиране на шампиона по футбол на Република България "Лудогорец" от предварителния кръг на шампионската лига.
    Не съм футболен запалянко и дори изобщо не се интересувам от футбол, но си мисля, че в Загребската случка спортът беше най- малкия проблем. Не мога да повярвам, че някое друго държавно управление би подминало с лека ръка постоянните и организирани скандирания "цигаани...цигааани...", с които хрватската публика нарече не само футболистите от Разград, а и всички присъстващи българи! Не мога да повярвам, че имаме външно министерство, което ще стои и ще гледа безучастно откровените издевателства над нас и почти символичното присъствие на местната полиция. Ако дори и един френски негър бъде обект на подобни скандирания френските медии и политици ще вдигнат шум, които ще отеква седмици наред, а ние мълчим! 
    Напълно съм убеден, че и европейската футболна федерация също заслужава здрав ритник от нашата дипломация за дискиминационното си отношение към нас. Най-малкото защото се разбра, че съдията още по време на мача признал на вратаря на "Динамо" Загреб, че те ще бият!!! Тук не иде реч за футбола! Тук става дума за политика и то - европейска. И такива неща не трябва да се решават на ниво клубове или ниво футболни администрации, а трябва да се решават на ниво Европейски съд! 
    Не за първи път България и българите са обект на най-груби подигравки! Не за първи път правителството ни стои и гледа настрани....тоест...е - какво пък толкова е станало....да не дразним сега настоящите и бъдещите партньори в ЕС и т.н. глупости......! Какви партньори? Хърватите, а и много от сегашните членове на ЕС се държат с нас като с врагове и то систематично! Защо допускаме това? Защо маргиналната държава Хърватска, с още по-маргиналния си народ се отнася така към нас? Това е страна, съставена от сърби католици, помаци и далматинци, които априори са повече италианци, отколкото хървати!!! Ние никога не сме им се "мешали". Не сме се "мешали" на никого, а масово се подиграват с нас. И това е така, защото всички знаят, че ние външна политика нямаме. Знаят, че в ЕС ние винаги отговаряме с "yes sir" и дори и не можем да си помислим, че с един подпис можем да спрем членството на споменатата Хрватска...например! Няма да споменавам дъгогодишната подигравка с България и българите, извършвана от клоуните в т.нар. FYROM. Подигравките с нас са повсеместни - от Великобритания .. чак до Русия. 
    Друг въпрос е, че нямаме и вътрешно единство, нито пък политика! Дори и по форумите повечето БГ говеда се кефят, че "Лудогорец" отпада. Софиянци се кефят, че "сеуяните" от Разград няма да са в ШЛ,  феновете на други наши отбори също търсят вината в нашия шампион, а не в скандалното съдийство. Не ги обвинявам! Обвинявам последните няколко правителства, че ни направиха хората с най-ниско самочувствие в Европа, а може би и в света. Обвинявам и курвите от медиите, от които нито една не повдигна въпроса, че държавата трябва да се намеси на дипломатическо ниво! И се надявам, че все ще се появи нещо по-стойностно на хоризонта. Надеждата, казват, умирала последна!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. shtaparov - Вижда се с просто око
21.08.2012 11:30
Както виждаме,улавщината се въди безконтролно по стадионите- дори и по хърватските...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475817
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930