Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 16:34 - БРАВО НА ВИКТОР ОРБАН! ДАНО НЯКОГА И НИЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ПРЕМИЕР!!!
Автор: wilim Категория: Политика   
Прочетен: 3645 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Унгарският министър председател Виктор Орбан буквално разсипа Брюкселските управници! Пред унгарци в румънския град Байле Туснад той заяви: "Брюксел пропилява седмици, за да определи размера на клетките за кокошки, да принуди фермерите да слагат играчки в свинарниците или да се тревожат, че душевният покой на гъските е важен европейски проблем , докато в същото време стотици хиляди граждани губят работата си, гледат как рухва финансовата им система и чувстват, че става все по-трудно и по-трудно да оцеляват"! "Кризата е криза на Брюксел. Брюксел е основната спънка да се намерят пътища за разрешаване на икономическите проблеми!"!! 
  През март т.г. Орбан оспори авторитета на Барозу и компания, като ги обвини, че са само изпълнители, понеже не са избирани от никого...в резултат на което ЕК веднага блокира близо 500 млн. евро за Унгария!!!  Но унгарският премиер не се уплаши!  Който е бил в Брюксел знае за какъв гигантски хайлазлък, корупция, лапане и безмислен труд иде реч! Изобщо не искам да коментирам и новопостроените  "грамади" на ЕП и ЕК, пред които бледнеят и най-помпозните архитектурни творения на болшевизма. В тази връзка се сещам как преди години малкият ми син все бъркаше Европейския със Съветския съюзи:)! Детето на 5 годинки, а явно баба му все за СССР му е говорила, та то все ме подпитваше- Тате, тате...каква е разликата между  двата "съюза"! Никаква, тате...отговарях му без да се замисля...а ето - прав съм бил:)! 
   Между другото- цялата дандания е заради опитите на Орбан да води някаква що годе самостоятелна политика. Мотивирайки се с кризата, а също и с пълното си мнозинство в Унгарския парламент лидерът на дясната партия ФИДЕС и премиер Виктор Орбан предложи пакет от мерки за подобряване на ситуацията в страната му! Някой от тези мерки бяха: по-силен контрол върху съдебната система и пълен контрол върху националната банка! Веднага наскачаха купища ЕВРЕопейски либерали и демократи и обвиниха Орбан, че подкопавал устоите на демокрацията и прочие изтъркани глупости. А истината е, че никой вече не е свободен да управлява собствената си държава. Как така контрол на банката? Ама нали тогава ще ограничат кредитите и  робите ще станат малко по-малко роби!!! Това световните кукловоди и брюкселските им прислужници не го позволяват. В името на демокрацията....че в кое друго име!!!
    У нас Жан Виденов беше пръв и единствен, който се пробва да направи нещо подобно и то много преди да сме и помирисали ЕС! Може на някой да не им харесва, но това е истината. Доста аспекти от историята на Виденовото управление още дълго ще бъдат с печат "строго секретно", като например опитите за връщане на целия външен дълг и т.н. Та - всички помнят какво стана през 1996-1997........как ни го "набиха" световните кукловоди, пардон- финансисти!!!
    А колкото до сегашните ни управници- няма как да не се изкуша и да ги спомена:)! Та - като ги видя и все се сещам за император Калигула /всъщност се казва Гай Цезар Германик/ и конят му Инцитат, който бил провъзгласен за сенатор. Така Калигула показал на сенаторите, че са обикновени кукли на конци. Та- сегашните ни управници не са нищо повече от едни Инцитати, "назначени" тук с посланието "Надежда всяка забравете"!!! Уффф....отвлякох се пак с БГ...ама....Родина, сине, родина:)! 
   Та - стискам палци на Виктор Орбан и се надявам да НЕ ОСТАНЕ САМ СРЕЩУ ЛАМЯТА!!!




Гласувай:
10



1. kolevdobri - Има и истина в това, има и подмятания...
30.07.2012 17:01
Нека да не обвиняваме световните кукловоди за това, което се случи през 1996-1997г. Като свидетел на тези събития знам как тогавашната власт контролираше банките /вместо аз да ги контролирам, за което тогава ми плащаха/, как се създаваха милионери от нищото, как се раздаваха банкови лицензи, как накрая фалираха повече от 15 банки, защото държавата в лицето на Виденов се опита да защити предприятията, които дължаха пари на банките и накрая изтърваха и банките и предприятията. Тогава им казвах на тези галфони, че банките трябва да станат собственици на предприятията и да ги контролират, така както надзорът контролираше банките, докато стъпят на краката си, но не, трябваше тогавашните кредитни милионери да върнат инфлаирани левове. Трябваше да се узакони този грабеж с помощта на правителството на Виденов. Това бяха социалистически предприятия, които тъкмо в този момент яко се разграбваха и всичко се рушеше. Беше едно крадене. Така че не споменавайте правителството на Виденов. Той беше слаб и имаше тотално разстройство на вата доша - слабичък и уязвим. Хелмут Кол ни трябваше в този момент, а не Жан Виденов. Другите и преди него и след него не бяха нещо по-добро, ама такъв идиотосоциализъм, с привкус на комунистически клиентелизъм не бях виждал и то на фона на скапващата се икономика.
цитирай
2. kolevdobri - И още нещо
30.07.2012 17:09
Коментарите за брюкселските бюрократи ги приемам като точни. Само наивници могат да си мислят, че комунизмът си отиде в 1989г. Той просто премина в западна посока и се загнезди в Брюксел. И не само там. Вашингтон също не е имунизиран от тази зараза.
цитирай
3. wilim - знаех си аз..........
31.07.2012 00:09
Знаех си, че ще се хванете за Виденов:)! Вярно е написаното от Вас! Обаче ...все пак...поне им се опъна комсомолчето!!!
цитирай
4. анонимен - Хе, че нали ако комунизмът победи ...
31.07.2012 17:53
Хе, че нали ако комунизмът победи някъде по света, то най-напред ще е във Вашингтон...
цитирай
5. анонимен - :-)
05.08.2012 11:56
Т-ц, т-ц, т-ц.

Ми то къде е разликата между Комунизъм и Капитализъм ?

В единия случай капитала е в ръцете на Партията, в другия на Банката ;-))).

Ей ви го самия Маркс от Манифеста ;-))) :

5. Централизация на кредита в ръцете на държавата чрез една национална банка с държавен капитал.

http://septemvri23.com/manifest.htm

И къде е разликата с ЕЦБ, МВФ, СБ, ФЕД и т.н. ;-)))???

Даже Маркс е пич, той разрешава НАЦИОНАЛНА банка, по-горе тези са ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ;-))).

Т.е. това е Финансов ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ, ерго ФИН-ИНТЕРНА :–))).

http://www.youtube.com/watch?v=Ey43LjhEqYM

Така, че Комунизма поне в Европа е победил, за Америка ще видим ;-).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475320
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930