Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 09:34 - ПЪТЯТ НА БЪЛГАРИЯ НАПРЕД - МОИТЕ КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ - част 1
Автор: wilim Категория: Политика   
Прочетен: 6297 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Нагледах се и се наслушах на какви ли не безумия тези дни. Театърът на милиционерите е едната страна, а призивите на обърканата улица - другата! 
   Затова и реших да изложа моите лични предложения за бъдещето на страната ни! Може пък някой да ги прочете...а дори и да ги вземе насериозно! Надявам се ......! Разбира се, това нито е предизборна програма, нито е задълбочен икономически или какъвто и да било друг анализ. Това са едни прости и практични предложения! Не знам доколко са прости и практични от гледната точка на кукловодите, но на мен ми звучат реално. 
 
   No.1, NB, VI, НАЙ-ВАЖНО ОТ ВАЖНОТО - ДА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ДУХА НА БЪЛГАРИНА. МАТЕРИАЛНОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ И ЩАСТИЕТО НЯМА КАК ДА ДОЙДАТ БЕЗ ДУХ! ПИСАЛ СЪМ ГО И ПАК ЩЕ ГО НАПИША - ДОКАТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НИ НАРИЧАТ "ЛОШ МАТРИЯЛ" НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ. КОМПЛЕКСИРАН НАРОД МОЖЕ САМО ОЩЕ ДА ЗАТЪВА, ДОКАТО ИЗЧЕЗНЕ! А НИЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ ТОЧНО ПО ТОЗИ ПЪТ! А ПРИМЕРЪТ Е БЛИЗО, МНОГО БЛИЗО - ДО НАШАТА ЮГОИЗТОЧНА ГРАНИЦА! Р.Т. ЕРДОАН ПОКАЗА НА ЦЯЛА ЕВРОПА КАК СЕ ПРАВЯТ НЕЩАТА - С ДУХ! ОСТАВЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ ЗА ИСЛЯМИЗЪМ И Т.Н. ТУРСКИЯТ ВОДАЧ ОТ 9 ГОДИНИ ВСЕКИДНЕВНО ГОВОРИ НА НАРОДА СИ КОЛКО Е ВЕЛИК, РАБОТЛИВ И ДИСЦИПЛИНИРАН И КОЛКО СВЕТЛИ БЪДНИНИ ГО ОЧАКВАТ! КОЙТО Е ЗАПОЗНАТ СЪС СИТУАЦИЯТА В ТУРЦИЯ- ТОЙ ЗНАЕ КЪДЕ Е ИСТИНАТА, А КОЙТО НЕ ЗНАЕ - ДА ПРОЧЕТЕ! БЕЗ НОВ ДУХ НЕ СТАВА! КАТО НЯМАМЕ ЕРДОАН - ДА СИ "ВНЕСЕМ" ТАКЪВ. НЕСЛУЧАЙНО НАШИТЕ ПО-УМНИ ПРЕДЦИ ТАКА СА ПОСТЪПИЛИ!
 
     Такаааа....това беше най-важното "лирично отклонение", а сега - към конкретните предложения:
    
      1 . Избори за Велико народно събрание и приемане на нова конституция! Президентска република с ясно определени и всеобхватни отговорности за държавния глава! Парламент - 120 души, с горна камара от 20 избранници, представляваща консултативен съвет на Президента!

      2 .Реална децентрализация. Свеждане на централната администрация до координиращ орган! Контролни органи, включително РПУ-та - на подчинение на общините.

       3 . Ограничаване независимостта на съдебната власт! Премахване на понятието "несменяемост" за съдии и прокурори! Върховните съдилища и прокуратура- назначаеми от Президента! 

       4. Окрупняване на областите според плановите райони! Същото се отнася и за оставащите да работят областни структури! 
       
       5.Окрупняване на общините. Тези с до 10 000 души население да се слеят със съседна или съседни общини. 

       6. Общините да събират всички данъци и такси в своя бюджет, а за държавния да се отделя определен процент.  Целево да се подпомагат само общини, пострадали от природни и,и други бедствия
     
       7. Във външната политика:
      
        - постепенно намаляване на доверието в ЕС и евроструктурите. Забрана със закон на досегашното поведение "YES SIR", на нашите дипломати.
 
        - активна политика на Балканите и особено по отношение на БЮРМ и Сърбия. Вето за приемане на БЮРМ в НАТО и ЕС. Повдигане на въпроса за геноцида над българите в Македония и Сърбия, извършван в продилжение на над 90 години!
 
        - активизиране на отношенията с Турция и Румъния.

        - изтегляне на всички наши военни контингенти и постепенно превръщане на участието ни в НАТО в протоколно

        - усилено създаване на български училища, културни и бизнес центрове в градовете на ЕС, САЩ и Канада, населени с компактни общности от български емигранти

      в страната - най-общи:
  
     1. Премахване на ДДС от всички стоки от първа необходимост. Ако не може да се премахне - символични ставки от 1-2 % за ел.енергия, храна, горива.

     2. Драстично свиване на бюджетните разходи :

         - поетапно съкращаване на държавна администрация до 50 % от сегашните нива
         - 60 % съкращения в МВР, закриване на ОДП и създаване на общински полиции. На централно подчинение да останат само Магистрална, Гранична полиция и БОП! .
       
         - закриване на 70 % от болниците и модернизиране на останалите

         - закриване на НЗОК, като ненужна и паразитна структура. Личните лекари - на патент, а парите от ЗО - само за болниците.

         - ограничаване до минимум на социалните разходи - помощи за семейства с до 3 деца, помощи за безработни - до 3 месеца, на еднакви нива за всички

         - закриване на част и окрупняване на други държавни и изпълнителн агенции

         - премахване на субсидирането на общините. Пояснение- не може фалирали
общини да поддържат по 60 души персонал, както е в момента! 

         - премахване на държавните субсидии за унивеститети, които не разполагат със собствен кадрови потенциал от преподаватели.

         - замразяване на всички програми за преустройства, ремонти и модернизиране на сгради, в които се помещава държавна или общинска администрация

         - намаляване на държавните субсидии в земеделието и особено в зърнопроизводството.

         - строг държавен контрол върху собствениците на над 2000 дка обработваема земя. Въвеждане на данък върху земята за тези собственици

     3. Постепенно увеличаване в срок от 2 години на МРЗ до 600 лева, при запазване сегашните нива на социално и пенсионно осигуряване.

     4. Премахване на плоския данък за доходи над 20 000 лева годишно и въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Въвеждане и на реален данък "ЛУКС"! 

     5. Строг контрол на вноса, особено на стоките, внасяни от големите търговски вериги. Държавата да не разчита на ЕС, а на себе си за този контрол! 
    
     6. Всеобхватно подпомагане на малкия и среден бизнес. Премахване на повечето лицензионни режими. Държавно финансиране на иновативни бизнес идеи. Реинвестирането да се признава за пълен разход,

      7. Узаконяване на практиката посолствата и консулствата на България по света ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да подпомагат родния бизнес. Това ЗАДЪЛЖЕНИЕ да влиза в длъжностната характеристика на всеки служител в посолствата и консулствата ни!

      8. Държавата и общините да са ДЛЪЖНИ да осигуряват условия за бизнес и инвестиции. Изграждането на съпътстваща инфраструктура да става с държавни и общински средства.      

      9. Въвеждане на ежегодно актуализирани минимални задължителни изкупни цени за земеделската продукция! Пренасочване на средства в печеливши и иновативни отрасли - екоземеделие, животновъдство, трайни насаждения.
  
     10. Промяна в системата за определяне на такса смет и данък сгради. Таксите да не се определят на база данъчна оценка!
      



   в част ІІ следва - образование, социална политика, армия, малцинства.......



Гласувай:
4



1. shout - Тя - ДЪРЖАВАТА ОТДАВНА Я НЯМА! Уп...
10.03.2013 10:17
Тя - ДЪРЖАВАТА ОТДАВНА Я НЯМА! Управлява МАФИЯТА! И тя си прави законите и правилата за себе си. А какво прави НАРОДЪТ? Стои и дреме и чака тя мафията да го направи богат, здрав, с жилище и т.н. Ще стане, ама кога цъфнат налъмите. Той, народът ПОЗВОЛЯВА НА ЕДНА ШЕПА ХОРА ДА МУ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВАТА!?!
Прав е бил третия американски президент Томас Джеферсън, когато преди повече от двеста години казва:
"When the people fear the Government, we have tyranny.
When the Government fear's the people, we have liberty." или преведено:
"Когато народа се страхува от правителството имаме ТИРАНИЯ.
Когато правителството се страхува от народа имаме СВОБОДА."
цитирай
2. wilim - Според мен друг е бил по-прав.....
10.03.2013 10:25
....онзи Германски канцлер, който казва :
"Когато един народ се оставя да го обират- това е демокрация! А когато един народ стане и заяви - не искаме да ни обирате и международните злодеи закрещяват - това е диктатура"!!!!
цитирай
3. gadfly - ...
10.03.2013 11:32
Искаш децентрализация, а в същото време общините да се централизират. Това е невероятна предпоставка за разцепване на държавата по феодални линии. Напротив, трябва да се направи точно обратното - рецентрализация на администрацията и икономиката. Децентрализацията не трябва да е изкуствена, тя трябва да идва само, когато има нужда.

Къде ти е нуждата да даваш на областния управител на Сливьен или Кюстендил извънредни правомощия ? Само ще правят каквото си искат.
цитирай
4. wilim - Централизацията я видяхме.....
10.03.2013 11:48
Нали досега е централизирано всичко? Кметове на общини с по 200 000 души ходят на крака да се молят на някакви измислени 25 годишни чиновници в МФ за някоя и друга хилядарка! Това не трябва да продължава! В повечето държави по света общините са самостоятелни! С централизацията докъде я докарахме - да има само няколко централни феодали, а наоколо да са им васали! Това не работи! И специално полицията трябва да е общинска! ТАка най-лесно ще се наруши сегашната централизирана "информационна" система между бандити, милиционери и политици!

И не виждам да съм писал за областните управители на Кюстендил и Сливен??? Областите не трябва да са повече от 6-7!
цитирай
5. wilim - ....и не съм писал да се "централизират" общините, а да се укрупнят!
10.03.2013 11:53
.... Видинска област е с 11 общини, а е под 100 000 души, като само в община Видин живеят 60 000! Значиии- в 10 общини остават общо 40 000и то по официални данни! Всъщност са по-малко! ! Кому е нужно това?
цитирай
6. gadfly - Нали досега е централизирано вс...
11.03.2013 07:38
wilim написа:
Нали досега е централизирано всичко? Кметове на общини с по 200 000 души ходят на крака да се молят на някакви измислени 25 годишни чиновници в МФ за някоя и друга хилядарка! Това не трябва да продължава! В повечето държави по света общините са самостоятелни! С централизацията докъде я докарахме - да има само няколко централни феодали, а наоколо да са им васали! Това не работи! И специално полицията трябва да е общинска! ТАка най-лесно ще се наруши сегашната централизирана "информационна" система между бандити, милиционери и политици!

И не виждам да съм писал за областните управители на Кюстендил и Сливен??? Областите не трябва да са повече от 6-7!


Напротив, феодалите са на местно ниво. Варна и ТИМ да ти говорят нещо ? А сега си представи какво става, като слееш няколко други общини с тях и им дадеш повече власт. Окрупняването на областите е пряко свързано с централизирането, така беше през социализма. Тогава имаше много по-малко области. Другите държави няма какво да ги гледаме, това са други култури, друга история, неща, които няма да сработят в нашите условия.
цитирай
7. wilim - Варна и ТИМ????
11.03.2013 08:46
Варна и ТИМ не е точен пример. По-точно би било България и ДС! И ...питам - тези "местни" феодали под кое крило са? Нали всичките те имат "батковци" в София! Нали точно затова съм написал за децентрализация на първо място в МВР, защото "херцозите" в столицата от много години използват милицията за свързващо звено и и информация. Затова и имаме най-много милиционери в ЕС, а същата голяма престъпност! При подчиняване на РПУ-тата на общините няма да е така! Колкото до общините - написал съм, че иде реч за малки общини, които са ненужни! Защо трябва да има 264 общини, а не ...примерно 100?!? И освен всичко друго - това си е мпето мнение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475905
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930