Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 08:08 - 2020 - БАТМАН В БЪЛГАРИЯ
Автор: wilim Категория: Забавление   
Прочетен: 1445 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2013 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Годината е 2020. Режисьорът Кристофър Нолан реши да си направи личен подарък за 50- годишнината си и засне последната серия на сагата за "Черния рицар"! За тази цел британоамериканецът избра съвсем нетрадиционна дестинация- бившата членка на бившия ЕС - България. Съвсем нетрадиционен е и  сюжетът на филма! Това не е мрачна антиутопия, а съвсем светла и приветлива комедия! Мрачните антиутопии и без това бяха демоде!
   Главната роля във филма се изпълнява традиционно от Крисчън Бейл, но без известния прилепски костюм, а в най- обикновени костюми Armani и Ralph Lauren!

    Та  - идва батман в България, за да помогне и тук в борбата със злодеите. Той е чувал, че по тези краища на Европа е пълно с всякакви престъпници, а безчовечието им е по-голямо и от най-голямото познато безчовечие в Готъм сити. Чувал е и това, че в България тези престъпници управляват цялата държава, защото са във всички политически партии. Батман знае, че рано или късно ще се сблъска и с невидимите могъщи сили, дърпащи конците в България- могъщите сили на Москва! За него това е още по-голямо предизвикателство.

     На път за Европа, обаче, Батман се запознава с красивата PHD Никол и няколко години двамата изследват биологичния генезис на злото. Освен това изследват всеки квадратен сантиметър от телата си,.Батман не бърза. Той знае, че колкото по-късно отиде в България, толкова по-обиграни ще станат неговите бъдещи противници. 

    Нооо- идвайки в БГ-  какво да види - на това място няма злодеи! Нито един от градовете няма нищо общо с Готъм сити. Само за няколко години бившата изостанала и най-бедна европейска държава се е превърнала в обект за подражание на целия свят. След последните избори през 2013 хората най-после разбрали, че нямат нужда от никой от досегашните си управници бандити и ги изгонили от страната си, за да прилагат научените измами, тактики за обиране на хората и PR трикове първо в столицата, а после и в други градове, само че в други държави.

    После българите разпуснали парламента си и решили сами да си решават проблемите. Възложили на президент цялата изпълнителна власт, но той имал право само на един мандат от 3 години!  Всичко по-сериозно се решавало чрез допитване до хората. ДДС било премахнато, а опитите за връщането му били обявени за углавно престъпление! По плакати на всички улици били изписани сакралните лозунги - "Който не работи не трябва да яде" и "Каквото повикало- такова се обадило"! Всеки бил длъжен да работи. Помощи държавата давала само на болните! 
  
   Мистър Уейн не спира да се удивлява от видяното! Пениуърт не му е съобщил за какво става въпрос. Та тук няма нито Жокери, нито зловещи терористи като Бейн! Вместо да мисли как да се бори със злото, Брус постоянно е канен на купони! Дори попада в комична - поддава се на чара на красива българка и Никол за малко да му издере очите.....досущ като жената котка!  После става ясно, че красивата българка е журналистка, която иска интервю с Батман, но това не успокоява особено Никол! 
   От журналистката Уейн разбира, че медиите в България по закон са длъжни да казват и пишат само истината и са в служба единствено на хората, а не на политици и престъпници, както е било навремето! 

   Изненадите не спират! 
   Уейн разбира, че българите драстично съкратили администрацията си, защото разбрали, че колкото повече държавни чиновници имат, толкова по-голям става хаоса в държавата. Забранили корупцията. Дори и 1 бутилка подарък на държавен чинивник била обявена за престъпление и в затвора отивали и този, който дава и този, който взема. Всъщност, затвори нямало. Имало охраняеми райони, в които живеели осъдените да работят без право на избор на работа! 
   Така хората променили и съдебната си система - съдиите били само изпълнители на волята на произволно избирани заседатели. Старите закони били отменени и била одобрена нова конституция! Най- голямото наказание било "Изгонване от страната"! 

    Батман не спира да се учудва. Той разбира , че България се е превърнала в световен лидер в производството на екологични храни. По тази приина изпада в поредната комична ситуация - налага се да си шие нови костюми, тъй като напълнява от ядене на кебапчета! 
   
    Не спира да се учудва и от цялата българска икономика! 
    Куп световни концерни дошли тук, за да работят и произвеждат, защото знаели, че отиват на място, където има ред! Държавата подпомагала по всякакъв начин хората, които искат да работят и увеличават бизнеса си! Не предлагала безумни програми за обучение и интеграция, а привличала инвеститорите като с държавни пари строяла индустриални зони с готова инфраструктура.
   
    Батман разбрал, че някога и тук политици и престъпници били едно и също. Разбрал и това, че и в България някога полицията не била нищо друго, а служба за подпомагане на обирането на нормалните хора. Той прочел това в един най-обикновен учебник. Прочел как по времето на бившия Европейски съюз парите на хората отивали за всвъзможни глупости и във всевъзможни джобове.
    И видял как това време е минало! 
    Когато батмобилът идва от Готъм в контейнер на Варненското пристанише, Уейн дори не го и подкарва, а го дарява на една детска градина. Черният бат костюм става собственост на музея, където българите са запазили всичките доказателства за тъмното си минало - снимки, вестници и мултимедиа от годините, когато в тази страна е върлувало само злото! 

    В края на филма Брус Уейн подава молба за Българско гражданство и решава никога повече да не се връща в Готъм сити. Оженва се за Никол и спира да се тъпче с кебапчета! Той намира своето място! 
  




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. milady - Superrr !!!!
26.03.2013 14:06
Axaxaxaxaxa ...Tova e 4udesnoo..!! Ne Spirai....:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 474078
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031