Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2023 20:01 - © Ще се наложи да копаем землянки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1281 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 28.05.2023 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
28.05.2023г.

     Назоваха датата на началото на ядрената война : Строят спешно "остров на спасението" за световната олигархия и обслужващите я политици, пише Игор Пшеничников в Tsargrad.tv.
Еднополюсната хегемония на САЩ е в агония. Но това никак не е повод за радост.  Американските глобалистки елити могат да започнат световна ядрена война, за да анулират всички свои дългове и грехове към света, както и позициите на всички геополитически играчи. Но дали е само за това?
Агония по–американски
Настъпват последните дни на еднополюсната архитектура на света, в която САЩ играят ролята на хегемон. Тези, които твърдят, че са световни лидери, са наясно с това. Авторите на умни (без ирония) американски и други западни издания, които не са част от кохортата водещи бесни пропагандни рупори като CNN или The Washington Post (този вестник сериозно го наричат главният печатен орган на ЦРУ), са в опозиция на естаблишмънта и се опитват да погледнат трезво на нещата. И не защото са против американската хегемония, а защото обичат Америка. Самите те казват, че еднополюсната хегемония на САЩ е в агонията си.
В резултат на изострянето на идеологическата борба в Конгреса на САЩ се появил  законопроект, който забранява всяко инакомислие в страната, което влиза в противоречие с  футуристичните фантазии, изразени на Международния икономически форум в Давос.
След това е на път да се създаде и Министерство на истината.
Законопроектът е под № 686 и е известен още като "законопроектът за забрана на TikTok". Той включва наказания от $250000 до $1 милион глоба и лишаване от свобода до 20 години или и двете за разпространение на дезинформация. По презумпция всичко, което противоречи на мнението на либерастката върхушка, естествено се класифицира като дезинформация.
"Законопроектът за забрана на TikTok" е капак, който да захлупи редовите американци, които не са съгласни с делата на администрацията на Байдън и дневния ред на глобалисткия елит, продиктуван от Световния икономически форум (СИФ) в Давос. Както това направи приетият след 11–ти септември 2001–ва така наречен "Патриотичен акт".
Особено трябва да се подчертае, че частта от американското население, заемаща консервативни позиции, в никакъв случай не е загубила способността за дълбока интроспекция или поне за критичен поглед към себе си. Въпреки че, ако четете изключително масови американски публикации, може да изглежда обратното. Но не е.
"Тъй като сме свидетели на краха на различни основни наративи, особено тези около войната на САЩ / НАТО с Русия в Украйна, американците трябва да започнат да преоценяват своето разбиране за националното лидерство на САЩ. Повечето американски граждани нямат представа за голямото несъответствие между това, което тяхното правителство прави в чужбина, и историите, които чуват от неговите говорители. В резултат на това американците несъзнателно подкрепят всякакви чуждестранни операции с малко или никакво разбиране какво всъщност се случва. Години наред те са подвеждани от непрекъсната пропагандна кампания, която едва сега започва да се разпада.
Ние преживяваме смъртната агония на еднополюсната хегемония на Съединените щати над големи части от света. Докато гражданите не започнат да осъзнават мащаба на политическите измами на тяхното правителство, ще става все по–трудно да разберат променящата се глобална позиция на Съединените щати и да се приспособят към ефектите от нарастващото негативно възприемане на нашата страна от много хора по света", пише Джордж Д. О’Нийл младши, член на борда на директорите на American Ideas Institute, който издава The American Conservative, художник, живее във Флорида, в статията си "Смъртта на един мит; Американците трябва да се събудят за реалностите на един пост–еднополюсен свят, преди да е станало твърде късно", поместена в списанието The American Conservative 
image

"Противно на митологията на естаблишмънта, САЩ са известни с това, че нарушават обещанията си, нарушават договорите и изоставят споразуменията. Списъкът е дълъг : обещанието на САЩ от 1990 година да не разширяват НАТО на изток в страните от бившата Варшавска конвенция, отмяната на договорите ПРО, INF (Договора за ликвидиране на ядрените сили със среден обсег, договора за контрол на въоръженията от 1987 година между Съединените щати и Съветския съюз), Открито небе, СТАРТ, JCPOA (ядрената сделка с Иран), споразумението с Либия и други. САЩ също така многократно пренебрегват международното право, като нахлуват в страни, които не се прекланят пред хегемонията на САЩ … Има редица американски агенции, които тайно финансират операции на НПО за намеса в изборите. Повечето американци нямат представа, че Националният фонд за демокрация (NED) от ерата на Студената война е създаден, за да влияе на изборите в страни по света и се е намесвал в много от тях (Националният фонд за демокрация харчеше пари в Русия, докато руснаците не ги изгониха). След това има известните "Цветни революции", спонсорирани от различни американски агенции. Някои смятат, че САЩ са се намесили в цели петдесет държави по света … Дните на преструвки, че игнорирате това разрушително поведение, наближават. Навлизаме в период, в който населението на много страни може да реши, че подчиняването на американската хегемония не е в техен интерес. Все повече държави се присъединиха и формираха алтернативни съюзи извън влиянието на САЩ. ШОС, БРИКС+, OPEC+ и други имаха опит с нарастващо членство, тъй като страните, които вярват, че техните интереси са по–добре защитени от тези организирани извън САЩ съюзи и се присъединяват", разказва за външната политика на янките Джордж Д. О’Нийл младши.
image

Дневен ред за външната  политика за 118–ия конгрес на Съединените щати 

Слабост във всичко е налегнала US–Америка
"Докато светът изглежда решен да флиртува с глобалния конфликт, ние продължаваме да прожектираме слабост", пише известният американски публицист Джон Грийн, политически бежанец от Минесота, който сега живее в Айдахо, в статията си "Когато е необходима сила, Америка показва слабост", публикувана в American Thinker.
"Икономическа слабост
Нашите разточителни политици са натрупали над 31 трилиона долара национален дълг. Само лихвите по този дълг вече са четвъртата по големина позиция във федералния бюджет. Фондовият пазар е загубил стойност от над 7 трилиона долара само за последната година. Ръстът на инфлацията обезценява пенсионните сметки и кара американците да източват спестяванията си, за да свързват двата края. Няма да можем да отговорим на финансовите изисквания на глобална криза, защото нашата касичка не съдържа нищо друго освен IOUs (фонетичния акроним на израза "I owe you" е документ, който потвърждава съществуването на дълг). Над 1 трилион долара от тези IOUs се държат от Китай.
Слабост на разузнавателните служби
Нашите разузнавателни служби бяха напълно изненадани от скоростта, с която талибаните си върнаха Афганистан след нашето заминаване. Те също бяха изненадани от устойчивостта на Украйна. Война, която те прогнозираха, че ще продължи само няколко седмици, продължи повече от година. Не трябва да се изненадваме от неуспеха им да разберат международните заплахи. Те са били разсеяни от лов на бекасини из блатата на "вътрешния тероризъм" и опити за влияние върху изборите в страната image
Индустриална слабост
В миналото противниците се страхуваха от Америка заради чистата ѝ индустриална мощ. По време на Втората световна война построихме над 300000 самолета и 99 самолетоносача. Сега не можем да поддържаме рафтовете на магазините заредени с основни неща като бебешка храна. Своевременното разтоварване на кораби изглежда е умение, което не е по силите ни.
Пожертвахме надеждността на нашата електрическа мрежа в донкихотовски опит да контролираме времето. В преследване на възобновяеми източници на енергия ние позволихме много по–надеждни източници да станат уязвими за саботаж и да се поддържат зле.
Администрацията на Байдън изчерпа нашия стратегически петролен резерв в неуспешен опит да контролира "цените на помпата" – нещо, за което резервът никога не е бил предназначен. Резервът сега е на най–ниското си ниво от 1984 година. В същото време администрацията ограничи вътрешното производство на енергия. Сега сме енергийно зависими от някои от най–нестабилните региони в света.
В недалновидно усилие да намали потребителските разходи, Америка възложи много от нашите стратегически важни доставки на други страни – много от които са заплаха за нас. Сега сме зависими от Китай за редкоземни минерали и много фармацевтични продукти.
Слабост на лидерството
Ръководени сме от президент, който очевидно губи способностите си, и вицепрезидент, който никога не е имал такива в началото. Байдън нарече собствените си избиратели фашисти и ги заплаши с военна сила. Има достоверни доказателства, че той и семейството му са финансово обвързани с Китай, Русия и Украйна. Той е подкрепен от военно ръководство, което е по–загрижено да накара въоръжените сили да се "събудят" (от летаргията), отколкото да изградят способност за водене на война.
Идеологическа слабост, където необяснимо не се споменава за джендър идеологията, анализира слабостите на Съединените американски щати Джон Грийн.
Истинският президент на Съединените щати е Байдън, но определено не се казва Джо.
Бившият служител на Конгреса, геополитически анализатор и колумнист Брандън Уайчерт посочи истинския президент на САЩ. И тук няма място за конспиративни теории. Просто солидни семейни ценности … Според Уайчерт, в действителност Америка се управлява от Джил Байдън. Уайчерт смята съпругата на Байдън за истинския президент на Съединените щати заради влиянието ѝ върху съпруга си 
image

"Забравете за другите центрове на власт в администрацията на Байдън. Истинската власт е Джил Байдън, първата неизбрана жена президент на Америка", казва Уайчерт.
Самите американци от дълго време размишляват върху темата за тяхната "дълбока държава", която всъщност ръководи всички президенти на Щатите.
А ето, при Пръдливия лъжлив Забраванко Джо "дълбоката държава" е Джил Байдън.
Глобалисткият елит, наричан още американската "дълбока държава" и американският либерастки естаблишмънт, при никакви обстоятелства не могат да приемат загубата на своята хегемонна роля и да приемат този обрат в световната история за даденост. Глобалисткият елит се опитва да предотврати загубата на световното лидерство и съответно краха на всички свои планове, които внимателно и систематично изпълняваше в името на това лидерство след разпадането на СССР. Как може да избегне тази съдба? Глобалисткият елит може да реши да предприеме отчаяна стъпка – да унищожи по–голямата част от човечеството в ядрена война с очакването той определено да бъде сред оцелялото малцинство и да продължи да се радва на натрупаното несметно богатство. В същото време всичките му настоящи проблеми ще останат зад гърба му, буквално изгорени в огъня на войната.
Световната ядрена война е "нулиране на стартовите позиции" на всички играчи на геополитическата карта, тъй като една голяма война ще отпише всички дългове и всички грехове на хегемона към останалия свят. Забележително е, че същата тази институция почти открито казва, че ядрената война е неизбежна и дори определя годината за нейното начало – 2025–та година. Четиризвездният генерал от военновъздушните сили на САЩ Майк Минихан пише  в свои бележки, че "има вътрешното чувство, че Съединените щати ще бъдат във война с Китай през следващите две години".
Къде ще серат милиардерските и милионерските задници в условията на ядрена война?
Разбира се, не е в плановете на глобалисткия елит, който притежава лъвския пай от световното богатство, да загине от руска или китайска ядрена ракета. Това богатство не е натрупано за това. Следователно властимащите се готвят да оцелеят в една бъдеща световна война. И те възнамеряват да оцелеят в бункери в процес на изграждане и вече построени, по–специално в Нова Зеландия.
Писал съм за това в два постинга : «19.12.2021 19:01 – © Как от Единият [%] се подготвят за апокалипсиса» и «16.07.2022 07:01 – © Луксозните дупки на богатите».
image
Луксозната дупка Survival Condo в Канзас, Съединени щати, е изоставен ракетен силоз за МБР Atlas ICBM, превърнат в 15–етажен подземен бункер 

Повечето богати американци са "притеснени от това, което се случва около тях", така че се опитват да намерят жилище в стабилни райони на света, по–специално в Нова Зеландия, казва Робърт Джонсън, известен икономист и брокер, който същевременно ръководи Института за ново икономическо мислене, създаден от Джордж Сорос, пред The New York Times.
На онези, които се нареждат сред избраниците на човечеството и са си присвоили правото да решават съдбата му само на това основание, е възможно да им се постави клинична диагноза : "лудост". И следователно от глобалисткия елит е напълно възможно да се очаква стъпка към "нулиране" на позициите на всички играчи на геополитическата карта. В тази връзка не могат да се изпуснат от поглед основните тези на публикувания през ноември 2020–та година аналитичен доклад "НАТО 2030 : Единство за нова ера", поръчан от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в който този военен съюз вижда бъдещето като битка за хегемония със съперничещи държави, особено Китай. НАТО открито призовава за подготовка на продължителен глобален конфликт. И следователно бележката на генерал Минихан не може да се нарече безпочвена фантазия, заключава Игор Пшеничников.  

https://tsargrad.tv/articles/data-jadernoj-vojny-nazvana-dlja-mirovoj-jelity-jekstrenno-stroitsja-ostrov-spasenija_784838
https://dzen.ru/media/tsargrad.tv/samye-strashnye-predskazaniia-sbyvaiutsia-v-ssha-sozdaetsia-ministerstvo-pravdy-645b155d84b6b21e7569f661?utm_referer=tsargrad.tv
https://www.theamericanconservative.com/death-of-a-myth/
https://www.americanthinker.com/articles/2023/03/when_strength_is_needed_america_shows_weakness.html
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/12/19/kak-ot-ediniiat-se-podgotviat-za-apokalipsisa.1794587




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Вече е известен островът, където ще се крият империалистите.
28.05.2023 23:20
Той ще има провизии само за 55 кравари, воловари и говедари, които могат да се крият там до 10 години. Във връзка с тази обезпеченост островът се нарича Квг55.
Путин вече има нова ракета, толкова мощна, че с нея може да превърне земята в прашна комета и така на всичките си врагове по земята мамето им да поебне. Орбан и Радев отдавна предупреждават суверените по света...
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
29.05.2023 06:43
Бае Коста, твоят Център "GOMNOVOZ" е легендарен и несъкрушим. И добре подсигурен с продоволствие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5866420
Постинги: 2832
Коментари: 26068
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930