Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 08:12 - ЩЕ ЗАОБИЧАМЕ ЛИ РОБСТВОТО СИ?
Автор: wilim Категория: Други   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2021 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В цялата История на нашата цивилизация всичко се повтаря. Много са говорели за "ново начало", "нови ери", "нови епохи" или "грандиозни промени", но истината е само една - най-големият проблем винаги е бил как управляващите да контролират управляваните. Тъй като хората винаги са били неравни, някои винаги са били господари, а други - подчинени. 

  Тази дилема е стояла в главите на стотици поколения управници. Стои и днес.   

В древността робовладението я решава  директно с притежание на тялото на подчинения. Робите са били собственост на господарите си, подобно на къщите, мебелите и домашните им животни. Контролът е бил пълен. Който не слуша - бой, глад или смърт.   

По-късно - във времето на феодализма контролът е бил чрез притежание на земята. Крепостните са зависели изцяло от прехраната си, тя е зависела от земята, а земята е била на феодала. Който се опита да излезе от контрол - умира от глад.   
По- късно капитализмът променя само господарите - те вече не е задължително да са със синя кръв. Обаче за масата контролът не намалява. Този път той е чрез собственост върху труда. Парната машина и електричеството не променят дилемата. Масата пролетарии зависят от работата си, а работата им дават (или не дават) капиталистите във фабриките и заводите си.   

Днес вече сме в пост-капиталистическата епоха, наричана по десетки начини. Трудът не играе вече такава роля, тъй като технологиите постепенно заменят хората. Важно е съзнанието. Затова главната задача на днешните господари е контролът върху съзнанието. Най-големите изобретения на последните десетилетия - персоналните компютри, смартфоните и интернет прекрасно служат на тази цел - да контролират съзнанието ни. Както точно казва Олдъс Хъксли в "Окончателната революция" - "Задачата на олигархията е да принуди масата от хора да заобича подчиненото си положение!"  

Мрежата и смартфоните доста добре се справят със задачата. Повечето хора, особено младите, прекарват в интернет и социалните мрежи голяма част от времето си. Те вече са крепостни селяни на системата - много по-малко общуват с живи хора и много повече - с Google и Facebook. Това създаде възможност на управляващите елити да контролират поведението на масата много по-лесно и успешно, отколкото робовладелците контролираха робите си, сеньорите - крепостните си селяни или капиталистите - пролетариата.    Мрежата започна да налага свой език, своя идеология и поведение, което е удобно на елитите. Пред очите ни се създава нова цивилизация, с нова култура, новоговор, нови понятия, нов морал и етика…и всички те са подчинени единствено на идеята "новите роби" да обичат робството си. 

  Всеки, който дори се съмнява в правотата на налаганите норми веднага е дамгосан като комунист, фашист, терорист, сексист, расист, хомофоб...  

Тъй като светът е глобализиран, това се случва на всички. Глобална е и олигархията, което улеснява вземането на всякакви решения за контрол. Такъв успех би бил мечта за господарите в миналото.   

Днес живеят последните все още свободни хора. Днешните млади и следващите след тях вече ще са под тотален контрол. Който може- вижда как се работи по въпроса от години.   

Виждаме какво постига "пандемията". Скоро ще видим следващата стъпка - т.нар. "климатични промени". Тогава нивата на контрол ще станат тотални. Климатичният глобален локдаун няма да ни забранява само да пътуваме и да се събираме, а ще ни наложи колко и какво да ядем, колко електроенергия да ползваме, как да се обличаме и дори колко пъти да се къпем...за да не "нарушаваме климатичния баланс"...  

Системата за този тотален контрол се нарича "интернет на всичко". Дори няма да има нужда от полиция, а свободни да ядат каквото искат и да се къпят колкото си искат ще бъдат само тези, които управляват системата - тоест - глобалната олигархия.   

Повечето хора ще приемат това робство, че дори и ще се радват, че "пазят земята".   

Масата ще обича подчиненото си положение! 

  Трябва да се опитаме да попречим на всичко това! Трябват ни нови идеи, нови елити и нова борба! Това няма да стане със слепи и безидейни протести или въстания. Ще стане с "четене и писане" и с обединение на всички, които осъзнават случващото се. Само подготвени хора могат да поведат масата.  Крайният срок да започваме подготовката беше вчера. Днес вече закъсняваме...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475927
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930