Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 20:41 - ЛЪЖИТЕ ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КОИТО И ДНЕС СЕ СМЯТАТ ЗА ИСТИНИ!! Част 2
Автор: wilim Категория: История   
Прочетен: 47969 Коментари: 71 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Във втората част на този пост искам да започна с едно уточнение! Изобщо не си поставям за цел да правя каквито и да било дълбоки анализи на битки, логистика, ресурси и икономики на страните, участващи във "Войната на войните"! Нямам намерение и да изпадам в подробности и словоблудство. Това е пост, които разделям на части за по-добра читаемост, а не е научен труд! Затова ще бъда ясен! И друго - всичко написано тук се базира на факти, които лично съм прочел, но допускам, че ще личи и моето лично отношение, особено по проблеми, свързани с идеология! Това е свободен текст, писан от свободен човек през свободното му време!!! Затова и предварително се извинявам на хората, на които нещо няма да се хареса. Съветвам ги изобщо да не се зачитат, ако се усетят подразнени! Та - към годините на войната-

 - 1941 - Завърших първа част с определението "смачкал"! Вермахтът и съюзниците му реално смачкват Красная армия! Защо? Ами защото наистина Сталин се е готвил за нападение и осъществяване на Световна пролетарска революция/разбирай - Руска империя от Владивосток до Кале/ ! Над 15 000 танка, над 35 000 самолета и към 7 млн. армия са имали руснаците в непосредствена близост до границите си. Това да ви прилича на гранични войски!!! Ха сега някой да спори със Суворов:)! 
  За сведение- всичките войски на оста са били  3.5  млн. души, с 3350 танка и 4400 самолета. В това число влиза и армията на Финландия!
   Само за периода 22.06. - 05.12. 1941 руснаците губят над 7.5 млн. души, от които близо 4 милиона пленени!!! Към това добавяме и колосалната загуба на 22 000 самолета и над 20 000 танка!!! Мащабна работа! Мноооого мащабна! Каквото и да ми приказват и пишат разни разбирачи...никой...дори и Русия не може да се оправи след такова "смачкване"! Направо се чудя как е възможно да се случи такова нещо!!! Каква сила и енергия са имали тези хора? Какви нерви са имали генералите и офицерите? Ами това е повече от всичките армии на НАТО взети заедно сега!  Нооо...както някой беше написал в коментарите, руснаците винаги са били най-важен източник на пушечно месо! Хитлер не е вярвал, че СССР ще се оправи от такива загуби, а както вече писах- той не бил нито идиот, нито глупак! Щом е вярвал, значи е имало защо! Затова и още октомври 1941 много от дивизиите на Вермахта правят съкращения, тоест - освобождават запасняци! И правят голяма грешка, защото точно тогава пък руснаците разбират, че Япония няма да ги нападне и събират 95% от армията си срещу силите на Оста! Друга тема е защо самураите постъпват така и как руснаците го разбират! Затова е и пировата руска победа пред вратите на Москва. Но- нещата никога не са случайни! На 07.12. САЩ влиза във войната и Германия веднага им обявява война. Хитлер заявява- Ние сме във война със САЩ от 1933! И това си е истина! Законът за т.нар. лендлийз е от март 1941...3 месеца преди 22.06! Случайно ли е това? Няма нищо случайно! За 4 години СССР получава от САЩ 22500 самолета, 12700 танка, 52000 джипа, 430 000 камиона, 15 000 оръдия ... и т.н. а и 15 000 000 войнишки обувки:)))! Да ви приличат тези цифри на едни малко по-нагоре в текста???? 
   Та - още през 1941 става ясно, че се води война на живот и смърт срещу т.нар. "фашистки държави"...макар че всеки германец би се обидил от такова определение:)! В тази война се съюзяват АБСОЛЮТНО БЕЗПРИНЦИПНО болшевики, лЕберали, демократи и империалисти! Нооо- обещах, че изводите и философията ще оставим за най-накрая! А сега- пак хронологията!

  1942 - За мен най-голямата измама на тази военна година е дългогодишното тръбене и хвалби, че...видите ли, Сталинград обърнал хода на войната, нищо че капитулацията на Паулус е в началото на 1943! Това изобщо не е вярно! В чисто стратегически аспект преломът в полза на съюзниците идва през тази година, но той изобщо не е Сталинград, а е намесата на САЩ на Европейския театър на военните действия. Да- едва през ноември 1942 сухопътните сили на САЩ дебаркират в Африка, но това и означава обрат! Само месеци по-късно главният съюзник на Германия- Италия напуска войната. Няма да коментирам тук качествата на италианската армия! Те са широко известни! А и тук отиваме пак в 1943! Пардон:)! Другата измама за Сталинград- това изобщо не е била най-важната битка и на източния фронт! Най-важна е била т.нар. от самите руснаци "месомелачка при Ржев"! От края на 1941 до началото на 1943 в района загиват или изчезват безследно над 2 000 000 съветски войници и то по данни от руските архиви! За сведение - в битката при Сталинград загубите са 2 пъти по-малки! За Ржев, обаче взе да се споменава напоследък и то доста тайничко!
  Не искам да пиша за стратегическите провали на оста в Африка, защото те са предопределени от други, предимно италиански фактори:)!

  1943 - Италия излиза от войната! Мусолини е свален с преврат, в които са замесени и негови приятели и кралското семейство и английското разузнаване...най-вече! Освен силната икономика на северна Италия Райхът е и пред възможността да бъде нападнат директно! Затова и Хитлер веднага мести войски от Изток на Югозапад! И знаете ли кога става това? "Съвсем случайно" това се случва в дните на най-стратегическата от стратегическите операции на Вермахта- операция Zitadelle, известна като Курската битка. Нищо че руснаците губят над 6000 танка, а немците под 700...и немското настъпление е спряно не от руснаците, а от десанта на Американците и англичаните в Сицилия на 10.07......съветската и сега руската пропаганди се хвалят с някаква мноооого важна победа!  Проблемът с пропагандите и с лъжите, превърнати в истини е патент на англо-американците, а и на блядовете, макар че сигурно им е помагала някоя щатска ПиаР компания тогава, както у нас сега помага на главоча:))))! Нооо- за PR - по-нататък!

   1944 - Това е най-интересната година от войната. По някакви свръхестествени причини Райхът, който вече е смазан отвсякъде намира огромни вътрешни сили за борба. Пример- производството на танкове и самолети почти се удвоява за по-малко от година и то при постоянен бомбен тормоз от страна на стратегическите авиации на САЩ и Англия и при огромен недостиг на суровини! Дали причината е неуспешния атентат срещу Хитлер и несполучливата операция "Валкирия"? Не знам! ЗА тези неща още не са разкрити архивите! При всяко положение хората още са вярвали в гения на Хитлер! Неслучайно над 90 % от посветените не пожелават да участват в опита за преврат! Цялата работа пак е на англичаните и най-тайното им ченге Вилхелм Канарис- шеф на военното разузнаване на Райха! Апропо- този е от гръцки произход, та няма нищо чудно в поведението му:))))! Преди да го обесят за ребрата, което си е направо безболезнена смърт за такъв крупен предател....хората от РСХА разбират, че той е бил главната причина Франсиско Франко да не допусне германците да превземат британската крепост Гибралтар през 1940! Което пък...може би означаваше тотален обрат в полза на оста още в 1940????
  Такаааа....финалната 1945 и финалните изводи ще оставя за част 3, защото обещах, че няма да изпадам в словоблудство:)))! Само 1 пояснение - прословутата GESTAPO/geheimestaatspolizej- държавна тайна полиция/ не е нищо друго освен 1 от 7-те отдела  /тогава е нямало държавни, изпълнителни и т.н. агенции, нито пък техни дирекции:)))/ на RSHA/reichssicherheithauptamt/ или Главно управление за държавна сигурност /нищо ново под слънцето:)/ ! В това Гестапо всичко на всичко са работили около 5000 души!  Имало е и много "добороволци", но общата им бройка е била към 20-25 000 души и то в цяла окупирана Европа, барабар със съветските територии! Та - нашата скромна ДС имаше към милион щатни и нещатни сътрудници!!! За какво "страшно" Гестапо можем да говорим!!!
  Такааа...Утре ще довърша сагата, че и на мен ми се увидя:)! Темата си е за книга! Не че няма стотици написани...нооо....както писах вече...тепърва се отварят нови и нови архиви и уста:)! А и всеки си има своя гледна точка:)!  До утре! 
 
  
 
 



Гласувай:
8



1. анонимен - Подводни
01.08.2012 21:20
" - 1941 - Завърших първа част с определението "смачкал"! Вермахтът и съюзниците му реално смачкват Красная армия! Защо? Ами защото наистина Сталин се е готвил за нападение и осъществяване на Световна пролетарска революция/разбирай - Руска империя от Владивосток до Кале/ ! Над 15 000 танка, над 35 000 самолета и към 7 млн. армия са имали руснаците в непосредствена близост до границите си. Това да ви прилича на гранични войски!!! Ха сега някой да спори със Суворов:)!
За сведение- всичките войски на оста са били 3.5 млн. души, с 3350 танка и 4400 самолета. В това число влиза и армията на Финландия!
Само за периода 22.06. - 05.12. 1941 руснаците губят над 7.5 млн. души, от които близо 4 милиона пленени!!! Към това добавяме и колосалната загуба на 22 000 самолета и над 20 000 танка!!! Мащабна работа! Мноооого мащабна!"

НО КОМЕНТ !!!!

цитирай
2. анонимен - Шефе / на блога си/, От тук от там ще ...
01.08.2012 21:32
Шефе / на блога си/,
От тук от там ще додавам кратичко:
Интересен е резултата от дейността на Шапошников и Жуков /двамата с опит като Н-к ГЩ/ в Белорусия и Украйна в края на юни 41.
Не знам кви им са били целите и задачите , амъ резултата прилича сякаш да са организирали попадането в плен на максимално количество войски, со все техниката им.Може би да са си изпълнили задачките-щото после и двамцата са чисти като момина сълза, пропагандно де.
доставките на въоръжение са общо взето известни. Обаче войната, както казва др.Резун=Севоров , е постоянна криза. Та в този аспект по съвсем друг начин могат да се погледнат доставките , освен на оръжия, на автомобили,мотоциклети,метали,медикаменти,телефонно,радио,радарно,авиационно оборудване, и ОСОБЕНО на ВЗРИВНИ материали. Без тях е за никъде, а собственото производство го няма,щото е в "окупираната" територия.
За това лоши хора пишат, че имало мисия от 1500 офицери,която ръководи,контролира и направлява /не е ВКПб/ както стопанството=икономиката, така и военните операции , включително известните Москва,Сталинград ,Курск и т.н.
А има и един "странник", който пише, че при москва настъпващата сила окупирала територия на която била Каширската електроцентрала, и че този обект през цялото време на окупацията, непрекъснато доставял ПРЕЗ ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ електроенергия за работещите от другата страна заводи и фабрики,които произвеждали оръжия. Същия на друго място пише че градът-люлка ня революцията е можел да бъде помлян от артилерията на германците,щото целия е бил в обсега и, но случайно това не се е случило.И защото няма пропагандна срама съобщава , че някакви си двигатели за танкове се произвеждали някъде си и прЕз фронтови и блокадни линии се оказвали монтирани където трябва.
Абе накратко ситуацията е твърде спечена.

http://valentor.blog.bg/
цитирай
3. анонимен - браво
01.08.2012 21:38
поручик Ржевски
цитирай
4. wilim - До Но.2 - Филе данкен:)....
01.08.2012 21:52
Реших да не досаждам с данни за динамита и т.н. - 32 000 тона, заедно със 125 000 тона тротил са дали САЩ на блядта! И това - официално! Ама за Каширската ЕС не го вярвам! Чак пък такава конспирация! За Ленинград съм съвсем съгласен- кой ще разруши такъв хубав град за нищо! А са можели! Виж- англичаните сринаха Дрезден! Ей така - за кеф! Щото са свине и сега са си такива!!!!
цитирай
5. анонимен - Шефе, Можем ли лееекинко да вдигнем ...
01.08.2012 22:08
Шефе,
Можем ли лееекинко да вдигнем завеската и да кажем , че войната се води: от едната страна са Британската Империя заедно с криптоколонията си сесере , а от другата страна е Швейцария със своята гвардия и ударната сила на Германия и САЩ ?
Помислете върху този вариант и дали при него пъзелчето не се нарежда много по-правдоподобно, и многообясняващо ?
Освен това шЪ замолА да не се подмушват евреи,ционисти,родшилдовци,масони и други измислени фантоми и т.н. защото не властта е инструмент на парите, а парите са инструмент на властта , а ?

http://valentor.blog.bg/
цитирай
6. valentor - Между другото: Странна работа. ...
01.08.2012 22:30
Между другото:
Странна работа.
Фашизъм има в Италия но нея никой не я сочи пропагандно.
В Германия няма никакъв фашизъм , а има националсоциализъм.
Странна работа, нали ?
http://valentor.blog.bg/
цитирай
7. germantiger - Гласувам ЗА
02.08.2012 10:49
Всъщност съветските танкове са били близо 22 000, други посочват цифрата 26 000, според ЦАМО над 21 500, това е конкретика и детайл, които не вклизат в противоречие с рамката която коментираш.

При желание и време в блога ми АВТОРСКИТЕ:

ТАКТИКА 1 - АРТИЛЕРИЯ - германска и...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-1-artileriia-germanska-i.730475

ТАКТИКА 2 - ТАНК - германски "в превод"...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-2-tank-germanski-quot-v-prevod-quot.730480

ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ПРОТИВ 9 МАЙ...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071
цитирай
8. анонимен - Ако това беше вярно
02.08.2012 22:33
Отдавна щеше да е разтръбено надълго и нашироко с далеч по големи детайли!

Всичко е smoke and mirrors!
цитирай
9. анонимен - Доста съмнителни данни
02.08.2012 22:41
Имам американси и английски книги от воината и непосредственно след нея - няма такива данни. Ако е 'заговор' - ни трябвало САЩ и Англия да са били част от него (заедно с Германия и СССР). Което прави горните твърдения доста съмнителни.
цитирай
10. анонимен - Тъпо е че интернет е достъпе за всеки идиот!
02.08.2012 23:03
Поредния кретен с блог!

В архиви на ЦРУ пише че СССР и Германия са съюзници срещу САЩ и Англия!
Питаи твоя човек мОрлих! или баба си дето спеше с германците
цитирай
11. анонимен - Т34
02.08.2012 23:12
Американските танкове да не са Т-34, щото го смятат за много грозен. На руски грозен значи Страшен, но те и ти не го знаетел. Та какви танкове "12700 танка са дали на руснаците американците"
И в холивуд няма такива!
цитирай
12. анонимен - Т34
02.08.2012 23:12
Американските танкове да не са Т-34, щото го смятат за много грозен. На руски грозен значи Страшен, но те и ти не го знаетел. Та какви танкове "12700 танка са дали на руснаците американците"
И в холивуд няма такива!
цитирай
13. wilim - в ЧАСТ 3 писах, че не искам да се разправям с хлапета!
03.08.2012 00:02
Т 34 е британски - по отношение на основна конструкция. Мисля, че беше Кристи, или нещо такова. А САЩ са дали на СССР главно Грант и Шърман! Няколко танкови корпуса са били само с щатски танкове и войниците са минавали по-различно обучение от тези, които са били на Т34!
цитирай
14. анонимен - Брейййй, Големия Историк се готви ...
03.08.2012 00:11
Брейййй, Големия Историк се готви да пренапише световната история, но му убягва един простичък факт - че самия той е никой, че е написал този миризлив чаршав, във един никому неизвестен блогсайт, в една никому неизвестна държавица.Така че, Големия Историк нека продължава да си пише и да мачка оная си работа в екстаз, а междувременно, всички американски и английски историци и исторически канали твърдят обратното.Всъщност за американците, войната в Европа няма толкова значение колкото тази срещу японците в Пасифика.
цитирай
15. анонимен - Не позна - Т-34 е руски танк, Кристи е ...
03.08.2012 00:17
Не позна - Т-34 е руски танк, Кристи е само окачването.Двигателя, бронята и идеята за наколконението под 45 градуса, оръдие, всичко е руски дизайн и инженерно изпълнение.И не е било само Т-34, имало е още тержките КВ, ИС, танкови унищожители СУ, ИСУ.Слушал съм за тия легенди че едва ли не руснаците само американски танкове са позлвали едва ли не.Предполагам американците са ги правели онези по-горе иса им ги пращали.
цитирай
16. анонимен - Направо уби Гьобелс, авторе
03.08.2012 08:15
Поредният лъжец. А бе идиот, ти да си чувал за военни окръзи. Да си чувал за споразумението между Съветския съюз и Германия. Ако аз се съюза с тебе, но ми скимне една нощ, както спиш да ти фрасна една бомба в апартамента, ще успееш ли да се съвземеш. На кукуво лято. Това с началото на войната е горе-долу същото. Основната причина е, че Съветската армия е в период на превъоръжаване, което трябвало да завърши пролетта на 1942 год. Хитлер е знаел прекрасно това. Затова ги напада, когато старото въоръжение сдадено, новото неполучено. Само граничните войски са имали оръжие. Това е генерална грешка на командващия западния военен окръг, който се разстрелва, но неговата неподготвеност косва навлизането на внезапно нападащите германски войски дълбоко в Съветския съюз. Пленени са цели армии без олъжие. Да вината определено си е на Русите. Но защо не казваш, как германските войски бяха отхвърлени от Москва на цели 400 - 450 километри. Там е първото генерално поражение на германците, което има за последствие промяната на цялата германска стратегия и определя войната, като дълговременна, което не е влизало в стратегията на Хитлер. Както и да го мислиш, Второто главно поражение на германците е Сталинград. А третото ги довършва - Курската дъга. В последните си дни, Хитлер сам е признал превъзходството на Славяните. Ясно е, че си поредният поклонник германофил. За тоя дето пише, а не знае каква е разликата между фашизъм и националсоциализъм, да попрочете малко за идеологии и режими на изпълнение. Разликата аланкололо е само икономическа, но не и като насилствен апарат. За германофилите - трябва да издигнете паметник на Сталин, че спря победителите да се разправят с обикновенното германско население, така както гестаповците вършеха в Съветския съюз. Гермаците го разбраха, само нашите последователи на ужаса не го разбраха. Престанете с вашите фантазии, просто ставате смешни с вашата историческа неграмотност
цитирай
17. анонимен - Точно
03.08.2012 09:56
Прочети книгата за Войната на англииския историк Базил Лидълхарт, има я по книжарниците. Знам, че е натоварващо да се четат книги, но за да не се излагш си трябва.
цитирай
18. анонимен - Прочетете Суворов
03.08.2012 10:20
Подобна теза за началото и хода на войната развива и руският писател и бивш разузнавач от ГРУ Виктор Суворов. С тази разлика, че той не подценява военната мощ на СССР. В книгите си обяснява стратегическите грешки на руснаците в началото на войната, но и техните стратегически успехи във войната. Те изтеглят цялото си военно производство зад Кавказ, мобилизират нови армии, вкл. и от затворници от ГУЛАГ (т.нар. черни полкове, защото са се биели с черните си затворнически шинели). Хитлер допуска грешката на Наполеон - смята, че войната ще свърши преди да дойде Руската зима. Няма армия, която да издържи зимните условия на бой в Русия. Има цели немски дивизии замръзнали в степите. Замръзвало е и горивото в танковете им, а в дълбок сняг артилерията е практически неизползваема (това го разбират и руснаците във войната срещу Финландия). Авторът е прав, че т.нар. италианска армия изиграва лоша шега на Хитлер, защото го принуждава да отвори трети фронт в Северна Африка. Хитлер е принуден да изпрати там един от най-добрите си военачалници - фелдмаршал Ромел (Пустинната лисица). Само малшансът не му позволява да разбие окончателно съюзническите войски там (свършва горивото на танковете, но това е друга история). До нападението над Пърл Харбър САЩ е практически неутрална страна (поне официално). Никой тогава не ги е броял за военна сила (а и е нямало защо). Аз лично мисля, че всички най-тежки битки през войната са водени между руснаци и германци. Единствено десантът в Нормандия се доближава до касапнците, които е имало на Източния фронт. В никакъв случай не подценявам Германия, но мисля, че във война с Русия всеки е обречен - това е огромна страна, с огромни човешки и икономически ресурси. Без ядрено оръжие няма кой да ги победи. Хитлер е бил на косъм от такова, но не успява да го довърши. Американците го довършват под зоркият поглед на немски инженери. Признавам на германците техническият им гений и военна дисциплина.
цитирай
19. germantiger - ...
03.08.2012 10:51
15. анонимен - Не позна - Т-34 е руски танк, Кристи е ...
00:17
Не позна - Т-34 е руски танк, Кристи е само окачването.Двигателя, бронята и идеята за наколконението под 45 градуса, оръдие, всичко е руски дизайн и инженерно изпълнение.И не е било само Т-34, имало е още тержките КВ, ИС, танкови унищожители СУ, ИСУ.Слушал съм за тия легенди че едва ли не руснаците само американски танкове са позлвали едва ли не.Предполагам американците са ги правели онези по-горе иса им ги пращали.

...

Идиотски мит е, че наклонената броня е постижение на руската мисъл. Ще се учудите, но скосената броня и кръглата купола са дело на амер. Дж. Уолтър Кристи, и то още през 1919 г. Този човек също е създател, забележете още през ПСВ, на идеята за плаващ танк и най-изумителното – за аеромобилен такъв, т.е. десантен, хвърлен с парашутна платформа. Естествено идеята за купола е заимствана от корабната артилерия и т.н. С други думи, руснаците не измислят наклонената броня, а тя е дело на същия Кристи, ПО-ЗВЕСТЕН САМО СЪС СВОЯ ТИП ОКАЧВАНЕ, НЕ ЗНАЕЙКИ, ЧЕ ОЩЕ МНОГО Е СЪЗДАЛ КАТО ИДЕИ!

Анонимния, като не знаеш нещо - питай! Не е срамно. Грешката ти е за скосеното брониране.
За останалото вън от Т34 си прав. Разбира се, че Кошкин си прави танка, но умира преди да му види в бой и предимствата и недостатъчците
цитирай
20. germantiger - ...
03.08.2012 10:52
18. анонимен - Прочетете Суворов
10:20

...

Преди всичко друго, пример за РАЗЛИКАТА ИЗТОК-ЗАПАД - ФУНДАМЕНТАЛНА

1. КОГАТО ЧОВЕК ГОВОРИ ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИ ПОНЕ 2-3 ГОДИНИ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10Г) ЖИВОТ ДА ЧЕТЕ... ТРЯБВА ПЪРВО ДА ПРОЧЕТЕ ГЕРМАНСКИТЕ АВТОРИ ГЕНЕРАЛИ И ПОЛЕВИ КОМАНДИРИ, ЗАЩОТО ТЕ БЯХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В БОЯ НА ТАКТИЧЕСКО И ОПЕРАТИВНО НИВО! СЛЕД ТОВА ДА ЧЕТЕ И РУСНАЦИ И ЗАПАДНЯЦИ! СЛЕДВАТ ДНЕШНИТЕ АВТОРИ... И БЕЗ КЛОУНИ КАТО Виктор (Не генералисимус Александър има разлика) СУВОРОВ, БУНИЧ И ПОДОБНИ - ТЕ СА ПЪЛНЕЖ, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЗНАЕШ!

2. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ПО ВЪЗМОЖНОСТ С ВЕТЕРАНИ ИЛИ ДРУГИ ЧУЛИ И ЗАПИСАЛИ ДОРИ НА КАСЕТКА ТЕХНИТЕ РАЗКАЗИ, ТРЯБВА ДА ГИ ЧУЕШ КАК ГОВОРЯТ НА ЧАШКА У ДОМА, НЕ НАВЪН - НЕ УЛИЦАТА!

3. ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИШ ВРЕМЕ ДА ПОСЕТИШ ОСНОВНИТЕ МУЗЕИ ПОНЕ В ЕВРОПА - ИМАТ СИ САЙТ И УПЪТВАНЕ! ДА ПОМЪЛЧИШ НА НЕЧИЙ ГРОБ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ НА ГЕРМАНСКИ ГЕРОИ) ОТ ОНИЯ ГОЛЕМИТЕ НА ОНОВА ВРЕМЕ, ДА СИ ВЗЕМЕШ ПРЪСТ В ЧАШКА - "ШОТЧЕ"!

4. ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕДАШ МНОГО КЛИПОВЕ И СЕРИОЗНИ ФИЛМИ - НЕ ДИСКЪВЪРИ, ХИСТЪРИ И ДА ЗАБРАВИШ БЪЛГАРСКИ ИЛИ РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ, КАКТО И ФИЛМИ КАТО ГОРКИЯ РЕДНИК РАЙЪН, ПЪРЛ ХАРБЪР И ДА ЗАЧЕРКНЕШ УИКИПЕДИЯ КАТО ИЗТОЧНИК НА ЗНАНИЕ!

5. ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИШ, ПРЕТЕГЛИШ, СРАВНИШ И ПРЕСПИШ ПОЛОВИН ГОДИНА ИЛИ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВСИЧКИ ЗНАНИЯ В ТОЧКИ 1,2,3 И 4... ДА ГИ СМЕЛИШ, ПРЕОЦЕНИШ, ДА ГИ "АБСОРБИРАШ" - ПОПИЕШ!

6.КЪМ ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА "ДОБАВИШ" АРМЕЙСКИ ОПИТ В НАЦИОНАЛНА КАЗАРМА ИЛИ НАВЪН, ДА ИМАШ СОБСТВЕН ОПИТ В МЪЖКИ КОЛЕКТИВ С ОРЪЖИЕ И ДАЛЕЧ ОТ СТОЛ, СТАЯ И РОДИТЕЛ!

СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И ДА ГОВОРИ КАТО РАВЕН С МЕН!!!

БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ ЗА АРОГАНТНОСТТА!!!!!!
цитирай
21. germantiger - ...
03.08.2012 10:56
17. анонимен - Точно
09:56
Прочети книгата за Войната на англииския историк Базил Лидълхарт, има я по книжарниците. Знам, че е натоварващо да се четат книги, но за да не се излагш си трябва.

...

Книгата е слаба, на български не чета - издава се с грешки, клично съм писал на издателства какви, издава се със закъснение и в никакъв случай най-силното което света познава като издания!

ПРИЧИНА ЧОВЕК ДА НЕ СЕ РЕСПЕКТИРА ОТ ЛИДЪЛХАРТ Е НЕГОВАТА ЛИЧНОСТ, А ИМЕННО ИЗНУДВАНЕТО НА СЕМЕЙСТВАТА НА ГУДЕРИАН И РОММЕЛ СЛЕД ТЯХНАТА СМЪРТ - СПОМЕНАТО ОТ СИНА НА ГУДЕРИАН И СИНА НА РОММЕЛ с цел лична изгода и уводи към книгите на Харт.

Да се четат книги не е натоварващо - всеки ден чета 100 стр. "книжно" и 100 скан на комп, не го правя събота и неделя само.

Имам сканирани над 3 000 книги (до 2011г. бройка) на английски, руски, германски, малко на полски, френски... + отделно в библиотеката ми около 200 наистина качествени книги и списания - всичко това военна история.

ИЗДАНИЯ НА НИВО СА ПОРЕДИЦИТЕ НА ФРАНЦ КУРОВСКИ, КНИГАТА НА ЕРХАРДТ РАУС, НА ВИЛХЕЛМ ФОН МЕЛЛЕНТИН, НА ВИЛЛИ ФЕЙ, НА КУРТ "ПАНЦЕР" МАЙЕР И НА ВИЛХЕЛМ ТИИКЕ, ВСИЧКИ БЕЗ ПЪРВИЯ СА УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВОЙНАТА, ПЪРВИЯ Е КОРЕСПОНДЕНТ ако добре помня. Нищо от това на Бг няма, надявам се след време да има.
цитирай
22. germantiger - При желание и време
03.08.2012 11:00
При желание и време в блога ми АВТОРСКИТЕ:

ТАКТИКА 1 - АРТИЛЕРИЯ - германска и...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-1-artileriia-germanska-i.730475

ТАКТИКА 2 - ТАНК - германски "в превод"...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-2-tank-germanski-quot-v-prevod-quot.730480

ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ПРОТИВ 9 МАЙ...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071

МОИТЕ ПРЕВОДИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ на германски жени и деца

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406
цитирай
23. germantiger - ...
03.08.2012 11:05
Лично аз кой съм:

- година и половина служба в БА и във вътрешни войски Нови Пазар

- 11 години служба вън от БА на няколко континента

- имам издадена книжка в БГ

- половин германец съм по майчина линия, рода ми е от ост пройссен от Льотцен - днес Гижицко при полските шлюхи, дядо ми е воювал в 36 id (mot.), ранен при захарово край москва 1941г., фамилията след войната е променена от Gottlieb на Боголюбови, равнозначно в превод, спасени от единствената комунистка която уважавам - Валя Вичева за да не бъдат ликвидирани в БГ, името на майка ми - тогава бебе е сменено със славянско да го нарека.

КОЙТО ЖЕЛАЕ ГЕРМАНСКО

http://germantiger.blog.bg/profile.php

http://www.vbox7.com/user:german_tiger?p=collections
цитирай
24. анонимен - Точно
03.08.2012 13:40
Призивът беше към автора, Лидълхарт поне е обективен, като се вземе информацията с която е разполагал, когато е писал книгата. Меллентин го има на руски и всеки среднограмотен българин би трябвало да се справи,интересна книга - справочник за истинския натовец :) И други хора сме служили - не се хвали. Виж с книгата си може да се похвалиш, да я прочетем ако вече не сме.
цитирай
25. анонимен - Написаното -- Без коментар От ...
03.08.2012 14:02
Написаното -- Без коментар
От много време не бях чел подобни брътвежи .
Ако иска автора да се запознае поне малко с истината ,почва да чете източници като
Галдер / дано знае кой е /
Та същия пише ,че Вермахта е губил средно по 150 000 души на месец
Тоест за 6 месеца след загуба на близо 900 000 души ,взели ,че освободили запасняците в края на 1941 год .Голям смях .
Приличаш ми на еврейте които първо врякаха ,че избили 6 000 000 от техните и сложиха табела на Освиенцим ---,,Тук загинаха 4 000 000 евреии“ после смениха табелата на ,,Тук загинаха 1 500 000 евреии“ Но забравиха да намалят общата бройка на загиналите си събратя във ВСВ от 6 000 000 на 3 500 000
А за загубите на немците ,можеш да поразгледаш сайтовете на руските и украйнските ,черни археолози и да видиш какво количество не погребани немски войници намират и какво количество техни награди се продават из руските сайтове .
При положение ,че продават ЦЕЛИ опознавателните им пластини ,немците така са бягали ,че не са ги погребвали
А и си забравил да напишеш ,е в Сталинград са се били над 50 000 ХИФИ и реално те са оказвали последни съпротива знаели са че за тях прошка няма да има

А на полунемеца Германтутър , много сме били из БА което не означава ,че сме УМНИ и запознати със всичко ,и аз съм половин немец което не пречи да съм служил в БА и не пречи дедите ми да са се били срещу Вермахта и то в Русия ,единия е с 6 руски ордена .

АВТОРА ,АКО ОБЕЩАЕШ ,ЧЕ ЧЕТЕШ НА РУСКИ ЩЕ СЛОЖА ПРЕПРАТКИ ,АКО НЕ .
нЯМА СМИСЪЛ ДА ГИ СЛАГАМ ,НМОГО ОТ ТЯХ СА ПРЕВЕДЕНИ НЕМСКИ ИЗТОЧНИЦИ .
цитирай
26. анонимен - Не си прави труда изобщо да слагаш и ...
03.08.2012 15:09
Не си прави труда изобщо да слагаш и трета част.От далеко личи и лъха, че си американска подлога.Никой не може да оспори материалното и икономическо превъзходство на САЩ по това време.Също неоспоримо е, че са страхливци и използвачи.Отварят вторият фронт на запад след като виждат, че ако още малко си барат топките Червената армия просто ще залее цяла Европа и за тях ще остане сал една Англия и един курец.НИКОЙ няма да омаловажава историческата победа на СССР, заплатена с над 20 млн. жертви.Най-малко ти.
цитирай
27. wilim - СВОБОДЕН ТЕКСТ, ПИСАН ОТ СВОБОДЕН ЧОВЕК, ПРЕЗ СВОБОДНОТО МУ ВРЕМЕ!!!
03.08.2012 18:58
"....за да постигнем целта си трябва да въведем общото право на глас и тогава тълпата ще решава всичко, а тези, които разбират от държавност ще са само едно незначително малцинство, което чрез изборния механизъм няма да има никакво влияние. Това, което трябва да желае и върши тълпата на избори го казваме ние, чрез нашите медии...." това не е НС цитат!!!
цитирай
28. antivlaks - Има един хуууав лаф :
03.08.2012 19:37
Пуйката ,преди да глътне ореха ,си го мери на задника !
Следващият път ще е нужен ........... по-голям задник !
Толкова милиона хора загуубиха живота си , а вие се дърлите чий е бил по-голям !
Малко срама нямате ли ?
Малко ви е да ви заплюе човек !!!
цитирай
29. анонимен - ))))))
03.08.2012 21:36
Авторът на тази статия страда от голяма доза некомпетентност по отношение познаването на история на В.С.В. Нека не мисли че това което е чел някъде, в някой учебник и сам е размишлявал над него е вярно !!!
цитирай
30. germantiger - ...
03.08.2012 22:05
25. анонимен - Написаното -- Без коментар От ...
14:02
Написаното -- Без коментар
От много време не бях чел подобни брътвежи .
Ако иска автора да се запознае поне малко с истината ,почва да чете източници като
Галдер / дано знае кой е /

...

Галдер няма освен на руски _ ГИТЛЕР СКАЗАЛ ГИМЛЕРУ ГУЙ и подобни русофиллаладжии.

Фритц Халдер е друга "бира", явно него имаш преддвид, ном като четеш само руски шлюхи...

Преди десетилетия, понякога и сега българите подобно и нвземайки руската транскрипция преименуваха Херманн Хот на Германн ГОТ! Гот няма, има Hoth.

В БА служих само година и половина във вътрешни войски, вън от бг в небългарски войски бях 11 години.

На ниво е Пиер Паоло Батистелли в поредица книги за организационни форми и тактически прийоми. Него мисля на ру все още не са го издали или вече са свършили тази работа?!

ОТ АМАЗОН МОЖЕ ДА СИ ПОРЪЧАШ БИОГРАФИЯТА В ДВА ТОМА НА ВИТТМАНН ОТ ПАТРИК АГТЕ, ИСТОРИЯТА ОТНОВО В ДВА ТОМА НА 12 СС ДИВ ОТ ГХУБЕРТ МАЙЕР... поредиците от хернерт валтер за 12 и 1 сс див, на германски език АВТОБИОГРАФИЯТА НА МАНТОЙФЕЛ ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО и специалното издание не по амазон на ваффен арсенал в отделна книга от списанието - Die Deutschen Kampfwagen Kanonen 1935-1945 от Флайшер.

Живи издрави бгрусофили - всеки има право на позиция.

На автора на постинга казвам - не се впечатлявай от контралафове, това е задължително и приятно - с червени не се опитвай да промениш или "просветиш" такъв или такива - смисъла е да ги нараняваш.

В този ред на мисли:

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
31. анонимен - До помията в коментар 30 Герма...
03.08.2012 22:30
До помията в коментар 30
Германтуту
Щом си слугувал на франсетата толкова дълго ,имаш право на безплатна психиатрична помощ .
Казват ,че били велика нация ,но през В С В единствено проститутките в бардаците оказвали съпротива на немците когато искали да ги ползват без пари .
Не те ли беше срам да слугуваш на такива ,или за няколко франка в повече се продаваме без срам
А и при толкова хинтилект
Ето ти сайт
reibert info forum боевые операции
За любители не Вермахта е ,или и тях ще обвиниш в русофилство
А за ИСТИНСКИ СПОМЕНИ ОТ В С В
това е друг сайт ,ще прочетеш какво са правили с баба ти превзелите германия руски войници ----iremember.ru
А това е сайт с цитати lierwar.ru и то на немски документи ,голяма изненада е ,че великите немци са нападнали с над 4000 танка в повече от това което казват след края на войната Има и много други изненади .
А и не ми пука как се пишат на немски имената на немците ,на леваците загубили войната ,имената ще ги пиша както ми е удобно . Аз съм от народа на победителите .

Но трудно се учат лузъри .

цитирай
32. анонимен - 666! СУПЕР
04.08.2012 00:40
.....БЕЗУМЕН ТЪПАК ПИСАЛ ТЪПОТИИ....Т 34 БИЛ БРИТАНСКИ...БЕ ИДЬОТ....Т 34 Е С АМЕРИКАНСКО ОКАЧВАНЕ ВЗЕТО ОТ СССР СЛЕД КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ...ДРУГИТЕ ПРОСТОТИИ НЕ КОМЕНТИРАМЕ...!

... wilim ....И ТАКЪВ ИДЬОТ ВЕЧЕ ИМА У БЛОГ БЕГЕ...!
цитирай
33. анонимен - Браво!!
04.08.2012 01:53
в миналия коментар написах, че си прост, ама след като прочетох част II установих, че съм сбъркал - не си прост, А МНОГО ПРОСТ!!! заради олигофрени като теб (аФтУръ на този жедИовър) направо бих се зарадвал на появата на цензура в мрежата ...
цитирай
34. анонимен - Т.N.T.
04.08.2012 07:19
ЧЕЛ СЪМ СУВОРОВ--ЧУДЕН Е.ТОЙ ПОДЧЕРТАВА,ЧЕ НЕИЗДАВА

НИКАКВИ ТАЙНИ,А САМО ЦИТИРА И АНАЛИЗИРА КРЕМЪЛСКИ

ГЛАВАТАРИ.

В ИСТОРИЯ НА ДИПЛОМАЦИЯТА--ВТОРИ ТОМ ПИШЕ ИНТЕРЕСНО

ЗА ПОДЯЛБАТА НА ЕВРОПА.ТУК НАПИСАНОТО Е ОТ САМИТЕ

КОМУНИСТИ,ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИКНЕ...МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.

--ФАЛСТАРТА НА ОСРАНАТА ЧЕРВЕНА ОРДА ВЪВ ФИНЛАНДИЯ

МНОГО МЕ КЕФИ.

С КОЙ АКЪЛ КОМУНОПОДЛОГИТЕ НИ КРЕМЪЛСКИ НИ ГИ ПРБУТВАТ

ТЕЗИ...ЗА БРАТЯ !?...

ТОВА,ЧЕ СА ЗАМЕНИЛИ ТУРСКОТО С КРЕМЪЛСКО РОБСТВО ЛИ ГИ КАРА!?...

АПОСТОЛА НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ--ЛЕВСКИ

Е КАЗАЛ: КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ И ЩЕ НИ ЗАРОБИ.

ДИМИТЪР БЛАГОЕВ --ДЯДОТО,Е КАЗАЛ:НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ

НАЦИОНАЛНИ ИНТРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ.--КРАЙ НА ЦИТАТА.

--ЗАЩО СЕ КРИЯТ СТИХОВЕТЕ НА ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА

ИВАН ВАЗОВ,НАПИСАНИ СРЕЩУ БЛЯДСКИТЕ ПИЯНИ ОСВОБОДИТЕЛИ

БЕЗЧИНСТВАЩИ СПРЯМО ЦИВИЛНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛРНИЕ И ДЪЛГО ВРЕМЕ

--ЗАБРАВИЛИ--ДА СЕ ВЪРНАТ В БЛЯДУРИЯ ?...

ТОГАВА САМО НАМЕСАТА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НИ СПАСЯВА И ПРИНУЖДАВА

БЛЯДОВЕТЕ ДА СЕ ОМИТАТ.

АКО НЕ Е БИЛО БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ,РУМЪНЦИ,ФИНЛАДЦИ...

АКО АНГЛИИСКИЯ ФЛОТ НЕ Е ЗАДЪРЖАЛ ТУРСКИЯ И ТОЙ Е ДОКАРАЛ

НА ВАРНА АСКЕР ДА СЕ ПРИТЕЧЕ НА ОСМАН В ПЛЕВЕН ?...

ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА КОЛКО ПЪТИ КРЕМЪЛ ОСВОБОЖДАВА ДЕЛИОРМАНА И

ЗАЩО?...СТОЯТ ПО 2-3 МЕСЕЦА ДА СЕ ХВАНАТ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ НА СВОБОДНО И БОГАТИРИТЕ СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ ЗА БЛЯДУРИЯ,А С ТЯХ И КАДЪРНО БУЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА И РОБУВА ПО БОЛГРАД И ПРОЧИЕ...

КОЙ ПРЕДАДЕ АПО0СТОЛА НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ

ЛЕВСКИ НА ТУРЦИТЕ И ЗАЩО?КРЕМЪЛ.ЗА ДА НЕПРОВАЛИ ЗАМИСЛЕНАТА

ВОЕНА ЕКСПЕДИЦИЯ.ТОВА,ЧЕ КРЕМЪЛ СЛЕДВА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ Е НОРМАЛНО

НО Е ПОШЛО КРЕМЪЛСКИ ПОДЛОГИ,КОИТО СЕ ПИШАТ ЗА БЪЛГАРИ ДА

МАРОДЕРСТВАТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ В УГОДА НА КРЕМЪЛ.ТОВА СА ТЕ

КОМУНИСТИТЕ ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ И...ВСИЧКИ КОМУНОИДИ ДО ЕДИН.

НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЩЕ НИ ПРОБУТВАТ БЛЯДОВЕТЕ ОТ ИМПЕРИЯТА НА

ЗЛОТО ЗА БРАТЯ...ТА МИ ИДВА ДА СЕ...НА МАЙКА..
цитирай
35. antivlaks - Знаете ли какво !?
04.08.2012 07:41
Мястото и на двамата ви е в психиятриата !!!
цитирай
36. анонимен - кво сте се заяли......
04.08.2012 08:39
като осмокласници през междучасието? Какво толкова е станало? И защо повечето сте анонимки? Човекът ясно е написал - свободен текст на свободен човек и толкова!!! Да ви е.а и тъпите хлапетии!
цитирай
37. aristotelis - Вулгарикес Малакиес!
04.08.2012 10:36
Вулгарикес Малакиес!
цитирай
38. germantiger - За онзи от народа на победителите (ОТ КОИ ПО ТОЧНО 136 НАРОДНОСТИ ВОЮВАЛИ ЗА СССР)
04.08.2012 10:40
КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И
добре, че е станало така.
цитирай
39. germantiger - ...
04.08.2012 10:40
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
-РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
-БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
-НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
-ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
40. germantiger - ... +
04.08.2012 10:51
На моята конкретика анонимни ми калитко имаш лаладжийство ;)

Винаги съм се впечатлявал от народа на "победителите"...

РОССИЯ Е ГУБИЛА БОЛ ВОЙНИ

НЯКОЛКО ВЕКА ПОД МОНГОЛО/ТАТАРСКО

ВОЙНА С ШВЕДИТЕ ПРЕДИ ТЯХНАТА ПОЛТАВА

ВОЙНА С НАПОЛЕОН, НЕ Я БЪРКАЙ С ТАЗИ ОТ 1812/1813

КРИМСКАТА

РУСКО-ЯПОНСКАТА

ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ С ПОДПИСАН МИР

ПЪРВАТА ЧЕЧЕНСКА

...

Афганската не е загуба на казаците защотъо за един съветски калпак падат 6 брадати, Виетнамската също не е загуба за щатите, за един мериканос падат спори се 10-12 виетконга.

Народа на победителите днес е известен с това, че дъщерите му са курвите на света, всяко лято на арна мои познати ги пробват, за жалост славянската жена е проституката на модерния свят, за това не есе а докторат може да се напише. Победителите имат спори се от 40 до 60 милиона могилки/гробове.

Лично аз спирам да коментирам тук, ЗАЩОТО ВКУПОМ (НЕ ВСИЧКИ ОТ НАС) ИЗПРОСТЯХМЕ, дискусия няма, уважение и респект още по-малко, което е нормално в случая.

Извинявам се, на автора че умишлено провокирах дечковците другари от БКП, КПСС или п5росто от народа на победителите, както захарното петле се самонарече, радва ме факта, че успях да популяризирам агресивно част от инфото ми и за пореден път на моята конкретика щурчото русофил да няма аргументи по същество.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАР 34 T.N.T. и отново за автора на постинга!

Времето когато имаше само една червена истина умря!
Времето в което непобедимая и легендарная беше номер 1 в менте историята умря!
Въпреки всичкия PR, въпреки всичките лъжи, организация, възпитание, фалшкниги десетилетия наред, днес света знае истината за способността, героизма и победите на германския войник - за същите десетилетия "германия" не вложи марка и юро/евро за да ги популяризира, не вложи нищо в защита на истината, но ТАЗИ ИЗТИНА ДНЕС СТАВА ВСЕ ПО-ПОПУЛЯРНА, "победитяю" ;)
цитирай
41. aristotelis - ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. ...
04.08.2012 12:35
ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

Братя горди пра-пра-пра-турак-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. Ашладисване на вашите женки. Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата светона война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години демокрация, правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 20 години демокрация ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!
цитирай
42. анонимен - Елена
04.08.2012 13:14
Учудваш се,че 1944 Германия има сили за производство на танкове?Наистина ли не си даваш сметка за работещите в концлагерите и за влаковете със суровини,храни и др. от България към Германия(и не само от България.Много съм посетила и в Източна и Западна Германия( Бухенвалд,Равенсбрук...)Мъжет ми работи в Германия,уважавам реда и дисциплината им,което също им носи просперитет,
цитирай
43. rizar - Гласувам против !
04.08.2012 13:17
И ще се аргументирам.

1. Да видим колко войски имат германците на ГОЛЕМИЯ АФРИКАНСКИ ТЕАТЪР - ВСИЧКО НА ВСИЧКО ДВЕ ЛЕКИ ДЕВИЗИИ , ЧАК СЛЕД ПСЕВДОГОЛЕМИЯ ДЕСАНТ НЕМЦИТЕ РЕШАВАТ ДА ОКУПИРАТ ТУНИС - твърде късно и от военна и от стратегическа гледна точка.

2. Десанта в Нормандия - банално известния ни сектор Чарли - та на този сектор където са хвърлени около 6000 души , им противостоят 3 роти - една немска, една РОА (събрани войници от териториите на Съветския съюз) и една сборна в която има французи, белгийци и скандинавци.
В последния филм за Нормандия, показаха и двама жълти - един кореец и един японец, а освен тях доста араби, индийци и всякакви хора борещи се срещу англосаксонското робовладелство.

3. Отново за кой ли път лоша оценка на италианската армия, която е виновна едва ли не заради всички провали на немците.
Не съм съгласен с такова положение.
цитирай
44. анонимен - До Германтуту ПУШКИН е АРАБИН ...
04.08.2012 13:42
До Германтуту

ПУШКИН е АРАБИН по дядо ,същия е бил ЧЕРНИЯ РОБ НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ ,явно си почнал да обичаш арабелите докато си им слугувал в чуждестрания легион .
А и поведението на Пушкин го доказва ,дуел след дуел от едната гола ревност .

Бисмарк е РАБОТИЛ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ,и това ясно си проличава със станалото на Берлинския конгрес .

На печата на Иван Грозни след като превзема Казан се появява надпис ,,Цар на Българите “ ,ако ги беше избил нямаше да го напише а ако не ги уважаваше ,също .
Никои не е луд ,да пише ,че е цар на долно племе .

Относно поведението на ЖЕНИТЕ .
От германките по големи проститутки никога е нямало и няма и да има .
Още по времето на Цезар е писано за това ,че германските племена са извесни със ,, свинете си и женищата си “

След май 1945 ,германките са обслужвали неграта на принципа Един чорап за един негър ,тоест трябвало е да обслужи 2 негри за един цял чифт чорапи .
За това пишат и англичани и американци и руснаци ,за масовата проституция на германките и то за 1 пакет чорапи или за 1 консерва .
Това и до сега не е спряло ,по плажовете на Италия и Испания да си свалиш германка за вечерта е по лесно отколкото да се изплюеш .
Лично съм го пробвал ,но вечерта трябва да внимаваш да не се напие ,че след това стават на чисти свине и почват да си събуват гащите направо в дискотеката .
А едната патка се съблече гола до кръста и се опитваше да блъсне околните с млечните си жлези .
Добре ,че испанците бяха свикнали на подобни кочини и не ни арестуваха .

Не ми се спори за другото ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ БЕЗ НИКАКВА СТОИНОСТ

а И АКО СИ ПРОПУСНАЛ НЕЩО ДОКАТО СИ ГНИЛ ИЗ КЕНЕФИТЕ НА ФРЕНСКА ГВИАНА ,можеш да заминеш и да се настаниш за постоянно в Германия без проблем ,но щом не го правиш явно знаеш ,че там половината вече са арабели и негри а Германоците считат такива като теб за мелези и ги мразят

цитирай
45. анонимен - Авторе, къде си ги писал тези изм...
04.08.2012 16:19
Авторе,къде си ги писал тези измислици на разни лайняни реваншисти?В Карлуково,Раднево или на 4 -ти км.та да предупредим медиците да ти сменят лекарствата!
цитирай
46. анонимен - Бореца
04.08.2012 20:01
Като прочетох постинга и коментариите започна да ми смешно и жалко!Това показва че по-голямата част от пишещите са млади хора за които ВСВ са филмите на Спилбърг,документалните филми на Дискавъри,History или NGC които в повечето случаи показват нещата само от гледната точка на САЩ или Англия!Напр. битката при Ел Аламейн където около 100000 германци се бият срещу 1 млн. англичани и всякакви други войници тук не слагам италианците те не стават за нищо и че там се решил едва ли не изхода на ВСВ и толква усърдно промиват мозъците на младите хора и може би ще успеят!В началото на войната и Хитлер и Сталин са били идеологически съюзници защото и двамата са знаели че света се управлява от еврейските банкери от Ситито и Уолстрийт и затова и двамата по свой начин е искал да ги елиминира но после Хитлер отстъпи пред своите банкери и нападна СССР.В първите 2-3 седмици Сталин е търсил контакт с Хитлер за да се договорят които обаче се оказват фатални за руснаците и докато успеят да съберат своите сили в началото германците наистина смазват руснаците но да говорим за загуби от 26 000 танка или 35 000 самолета и 8 млн. войници за 2-3 месеца е смешно!Тогава нито технологиите за производство,нито използваните оръжия са толкова мощни това може да го напише човек за който войната е видеоигра и не е ходил войник и участвал поне в едно учение с бойни стрелби!Истината е някъде по-средата че нито победите на германците са толкова големи,нито последващите победи на руснаците с малки изключения са толкова мащабни а да не говорим за участието на Англия и САЩ!А между другото само да ви кажа че ако не беше страха на еврейските банкери от Хитлер и те прехвърлиха парите си в зад океана САЩ щяха да си останат една второразредна регионална държава в Западното полукълбо така че хайде да спрем да коментираме така по чехли неща които са много сериозни!А искам да напомня още нещо на американофилите че както помагаше на Сталин САЩ помагаше и на Хитлер!Справка - фамилия Буш оттам натрупаха пари!
цитирай
47. анонимен - Танкове и самолети
05.08.2012 11:22
Хаахахаха! Приятел, не знам с какво образование си и къде си го получил, не знам и какви източници ползваш, ама това танковете и самолетите за нищо ги немаш, май! Това дватрийсе хиляди танка да ги затриеш, после пък да ги докараш от Америка... това у каунтър Страйк ли го прочете? хаха
цитирай
48. анонимен - Хаахахаха! Приятел, не знам с какво ...
05.08.2012 12:19
анонимен написа:
Хаахахаха! Приятел, не знам с какво образование си и къде си го получил, не знам и какви източници ползваш, ама това танковете и самолетите за нищо ги немаш, май! Това дватрийсе хиляди танка да ги затриеш, после пък да ги докараш от Америка... това у каунтър Страйк ли го прочете? хаха

Какви ги говориш,бе човеко!Танковете Т 34 ги произвеждаха в Горна Волта,а 44 г.ги модернизираха в Танганайка!Щурмовите самолети Ил-2/въздушните танкове,както ги наричаха нацистите и всяваха ужас сред танковите им войски/ги правеха скришом в Албания и от там ги пращаха в СССР,а катюшите,които като се появяваха на бойната линия,караха германците да си сменят по 3-4 чифта гащи ги произвеждаха на Алеутските острови и от там ги телепортираха към фронта!А фрицовете от съжаление се оставиха през зимата на 41 г.да отстъпят от Москва,зимата на 43 г. решиха да се предадат в Сталинградския чувал, на Кур/ск,изядоха дядо Ивановия КУР!
цитирай
49. анонимен - Не е така
06.08.2012 09:32
Сред блогърите има всякакви хора-смешни,точни, грамотни и не толкова,начетени и образовани и т.н.За пръв път срещам толкова некомпетентна,целенасочена и непочиващата на обективната действителност статия.Няма да споменавам имена на болници,както е направил колегата по-горе,но авторът действително заслужава обстоен преглед при добър лекар по душевни болести.
цитирай
50. анонимен - До 49
06.08.2012 09:52
Милеещите за Хитлер са така. Само се пъчат как СССР бил смачкан, как Хитлер водил справедлива война, разтягат локуми за военно оборудване...

Но истината си остава една:

http://www.moscow-russia-insiders-guide.com/images/moscow-parade-1.jpg

И затова рипат ли, рипат.
цитирай
51. анонимен - не става дума ни за хитлер, ни за войната....
06.08.2012 15:57
Става дума за това,че масово хората са се превърнали в мишки! Превърнали са е в безмозъчни телета, които вярват на всякакви глупости! Не видях някой да е оборил автора с факти, срещу неговите факти! Само лаене и обиди от русофили, франкофани, тъпаци и зрители на БТВ! Толкова сте жалки!!!
цитирай
52. анонимен - Става дума за това, че масово хората ...
06.08.2012 18:03
анонимен написа:
Става дума за това,че масово хората са се превърнали в мишки! Превърнали са е в безмозъчни телета, които вярват на всякакви глупости! Не видях някой да е оборил автора с факти, срещу неговите факти! Само лаене и обиди от русофили, франкофани, тъпаци и зрители на БТВ! Толкова сте жалки!!!

Хлебарко,жалък си ти !Защо ми изтри коментара!Сигурно не ти отърва!
цитирай
53. valentor - Осветляване
06.08.2012 19:24
Малко за любителите на Т-34 и баща му
http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/UnitedStates/mediumtanks/usmt-T4mediumtank.jpg

http://valentor.blog.bg/
цитирай
54. germantiger - ...
07.08.2012 02:38
Тц, греда... Душицо сладка, ПУШКИН НЕ Е АРАБИН А 1/4 НЕГЪР, 1/4 ГЕРМАНЕЦ И 2/4 РУСНАК, А ПРОПО ЛЕРМОНТОВИ РОДА СЪЩО ЗАПОЧВАТ НЕ ОТ РУСНАЦИ, А ОТ ШОТЛАНДСКИ НАЕМНИЦИ НА РУСКА СЛУЖБА...

Не си го чел Гайъс Джулиъс Сийзър, Тацитус съвсем, Марцелин, Страбон, Патеркул Плиний Старши, Аппиан, Аммиан Марцелин, Дион Касий, всички те говорят за морала на германските жени преди векове...

Иначе за това, че славянската жена е курвата на света за жалост докторат не есе може да се напише, защото украинки и рускини "у черна Флорида и Ню Орлийнз" преди години съм виждал, "по Европата" ясно е - само слИвянски чочарки.

Винаги изпитвам заслужено усещане за превъзходство, когато другарите русофили нямат аргумент на конкретиката ми щом иде реч за война и се пробват милите смехурковци в нещо като лично заяждане ;)

1. Та за Пушкин не знаеш

2. За Бисмарк и Берлинския конгрес пак не знаеш
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И
добре, че е станало така.

3. За войната ясно е не знаеш

И ПАК ТИ КАЗВАМ - НЕ Е СРАМНО КАТО СИ НЕВЕЖ, КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - ЩЕ ПОМАГАМ!

ЗАЩО Т-34 Е БИТ
ТАКТИКА 2 - ТАНК - германски "в превод"...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-2-tank-germanski-quot-v-prevod-quot.73048

Бях приключил с коментарите тук, но това с Пушкин ме потресе хах ;) между впрочем знаеш ли анонимни кои архитекти вдиграт Санкт ПетерСбург, кой стро кулите на Кремъл след поредното им подпалване, джокер ако желаеш - погледни към германско, холандско и италианско... А НЯКАКСИ СЛУЧАЙНО ДА ТИ Е ПОПАДАЛО ИНФО, ЧЕ ТЪРСЕНАТА ОТ РУСНАЦИТЕ КЕХЛИБАРЕНА СТАЯ ВСЪЩНОСТ Е ПРАВЕНА ОТ ГЕРМАНЦИ И ДАТЧАНИ И ПО-КЪСНО Е ПОДАРЕНА НА РУСКИ ЦАР... ;) ?!
цитирай
55. germantiger - АЙДЕ ПАК КОНКРЕТИКА ЗА ДРУГАРИТЕ ОТ МОСКОВА ОТ БКП ;)
07.08.2012 02:43
представете си ,,равни” условия – еднакво обучени съветски и германски тимове (развеселих ви нали?), релеф – равнина, паритетно качество на прицелите на съветски и германски танкове (веселието е пълно!). Сега един срещу друг са „Тигър” Н или Е и ИС2, да приемем за вероятно, че при първия изстрел често пъти не улучваш и следва коректиран втори. Какво се случва в ИСа: зареждащият вкарва в ствола 25(!) кг снаряд, след което прибойникът със звън заклинва пояса на снаряда в първите нарези на ствола. Опитен пълнач умее това с ръка, после той взема 15(!) кг гилза отдясно в куполата, вкарва я в ствола и добутва (за следващите гилзи руснакът ще се навежда ,,надолу”, защото те са в корпуса на ,,дъното”); затворът се закрива автоматично; пълначът рапортува ,,гатова” (на рус. транскрипция ,,готово”); командирът произнася ,,огонъ”; наводчикът, който през целия този процес е откоректирал огъня, натиска спусъка и произвежда изстрел... СТОП!!! И за най-тренирания екип това отнема над 20 секунди, а колкото и да е жалко, още на 8 секунда в ИСа ще се забие първият снаряд на „тигъра” и ако той не уцели, то на 16 секунда вече вторият ще ликвидира този ИС. Дори руснаците да са двама, то един точен „Тигър” ще има преднина от 4 секунди и е способен да екзекутира втория ИС. В крайна сметка, за да се унищожи „Тигър”, са необходими със сигурност три ИС, то така и е ставало... Скорострелността на „германеца” от 6-8 изстрела в минута тук решава двубоя ,,mano o mano”, ,,one by one” – един на един, и забележете – това е при еднакво квалифицирани танкисти, което просто не се случва и при равностойно качество на руска и германска оптика, което си е просто виц!
цитирай
56. germantiger - АЙДЕ ОЩЕ КОНКРЕТИКА, ДНЕС СЪМ ЛАРЖ, ЧЕ СЕДМИЦА НЯМА ДА МЕ ИМА ПОД ТОЗИ ПОСТИНГ
07.08.2012 02:47
един трагикомичен случай: съветски танк БТ води „прицелен” огън по SPW. Понеже руснакът – едновременно командир, стрелец и пълнач в бетушката стреля, но не може добре да види къде попада снаряда, който не е улучил въпросното SPW. За да разберете как се е чувствал, вземете лист хартия, навийте го пред окото си, ето това, е което се вижда през БТ-то. Сега образно си представете как танкът стреля, как се разклаща от изстрела, как газовете (пушекът) пречат на видимостта ви . Именно в този кратък, но важен момент на „раздрусването”, командирът губи видимост и не може да прецени колко неточен е изстрела и всъщност къде цели изпратеният снаряд. За жалост, командирът на това БТ след стрелба с 3-4 изстрела не издържа и нервно вдига люка, показва се през него, за да види по-добре герм. БТР. Тогава нелепата съдба се намесва и картечен откос от герм. SPW „прошива” (прави на решето) тънката броня на командирския люк. Съветският танков командир пада обратно, поразен, вътре в танка, а механик водачът дава заден ход и се изтегля (един славянин би казал – отстъпва позорно) от бойното поле. Това е един уникален случай, в който БТР едва ли не побеждава танк!!! Сега си представете един герм. танк: вътре в него командирът си има командирска куполка, триплекс,епископ и каквато там искате оптика и спокойствието сам да избира целта и да командва. Нещо повече – в процеса на целия бой посредством радиото той оперативно може да отреагира на променящата се обстановка, водейки гъвкаво подчинените си и променяйки направлението на удара. Когато стрелецът стреля, именно командирът „по-високо” от него през своя перископ наблюдава резултата от стрелбата, колко близо от целта е „минал снаряда” и веднага коригира мерача в следващия изстрел. Точно това Т34 го няма до 1943 г. Още един незабелязан недостатък – маската на съветското оръдие в куполата е с овал „надолу” и „отплесналите се” снаряди веднага попадат в погона на куполата; същото е при отплесване отдолу-нагоре, попадайки в „шева” на куполата в най-язвимото място между купол и корпус... Точно този ъгъл е слабо място на Т34 и е наречен „снаряден уловител”. Глупостта да се слага куполата напред продължава в съветските танкове до края на ВСВ. Забележете, герм. „Пантера” изтегля куполата назад и на по-късните нейни модификации дори е изработена под маската на оръдието т. нар. „поличка”. Ще добавя също и коментар за „голямото” съветско преимущество – високата танкова скорост. Би трябвало да знаете, че БТ значи „быстроходный танк”, когото изтъкват, че развивал 85 км./ч. по шосе без вериги (замислен от Тухачевски като танк – лек, който с бързината си напред да буди революцията „на онеправданите” работнически маси извън границите на СССР). Оставяме настрана глупостта, че този човек е разчитал да бъде посрещнат не от воюващ срещу него противник, а от бунтовен народ. Първо – дори и днес маршът на танкова колона не се развива с повече от 25-30 км./ч.! Походният ред не е гонитба, а ред от превали, сборни пунктове, дисциплина на марша, „поведение на пътя” и т.н. Просто и днес рядко се развива скорост над 35 км./ч. Постижението от 85 км./ч. става безсмислено и има само тактическо приложение за движението или спасението на отделната единица. Представете си – според Тухачевски БТ „хуква” по удобните пътища на Прусия и „кара” бясно с над 80 км./ч. – герм. не са тъпи и естествено на кръстовищата биха разставили ПТО. Героите на Тухачевски с тънката си броня нямат друг избор, освен да „кривнат” от пътя, обаче в Прусия, „да му се не види”, има немалко блата и изведнъж ти трябват вериги – да се надяваме, ако си руснак да не ти се налага да ги слагаш под вражески обстрел. След като обикновено пътните артерии са обект на всякакъв огън и особено противотанков такъв, е идиотски глупаво да правиш танк с тънка броня, да го пускаш без вериги, а пък тесните му вериги никак не подхождат за горите на Изт. Прусия – това е образното мислене, а 85 км./ч. е възхитителна математическа цифра.
цитирай
57. wilim - отговарям ви с пост!!!
07.08.2012 19:00
...мдааа....вижте го!
цитирай
58. анонимен - МИНАВАЩ
10.10.2012 18:45
А..БЕ ДРУЖЕ..ЩО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ТУК? И ТИ ЛИЧИ ВСЯКАК ЧЕ МРАЗИШ БРАТУШКИТЕ..но една птичка пролет не прави нали? -;)))
цитирай
59. анонимен - МИНАВАЩ
10.10.2012 18:46
А..БЕ ДРУЖЕ..ЩО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ТУК? И ТИ ЛИЧИ ВСЯКАК ЧЕ МРАЗИШ БРАТУШКИТЕ..но една птичка пролет не прави нали? -;)))
цитирай
60. анонимен - детская одежда габби интернет магазин
17.10.2012 07:26
Привет!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://all-love-story.ru/user/cryclewar/>обувь мемо купить </a> детская одежда <a href=http://imp-agro.ru/user/Oblibkigmom/>бижутерия тиффани </a> какое платье выбрать <a href=http://asiadrama.tk/user/caryWeepe/>платья бон </a> лифчик ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>women who take Kamagra </a> - Buy Cheap Kamagra united kingdom : Kamagra instrUKcja uzycia : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly visa Buy Cheap </a> - purchase ajanta pharma Kamagra
цитирай
61. анонимен - интернет магазин недорогой стильной одежды
17.10.2012 16:27
Как дела?У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://emosex4u.com/user/traireerhyday/>купить туфли </a> кофты мужские фото <a href=http://news-travel.ru/user/esconnasquaks/>коллекция свадебных платьев 2012 </a> самые лучшие интернет магазины одежды <a href=http://aslegalse.narod2.ru/>платье стрейч </a> купить в интернет-магазине платье ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Kamagra 50mg </a> - Online Kamagra prescriptions : lowest price Kamagra online from Canada : <a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Buy now Kamagra Cheap online </a> - Kamagra and blindness Buy Kamagra Online India Kamagra erfahrungen
цитирай
62. анонимен - бальные платья
18.10.2012 06:07
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://on.ch.ua/user/harialmocaisa/>новая молодежная одежда </a> скидки в магазинах одежды <a href=http://garno.ru/user/SYPEINHIREE/>интернет магазин одежды сделать </a> купить женскую обувь опт <a href=http://botarusu.narod2.ru/>недорогая одежда по интернету украина </a> мужское белье интернет магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Cheap Kamagra jellies Generic </a> - Kamagra Buy Online UK fast delivery : Kamagra Oral Jelly canberra : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg without prescription Cheap Generic viagra </a> - Kamagra Oral Jelly review canada online pharmacy
цитирай
63. анонимен - dress code магазин одежды украина
19.10.2012 03:55
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://www.chemistry-industry.com/fa/user/EnrinswrisK/>как делать бижутерию </a> платья детские нарядные <a href=http://igrozavr.net/user/Tealiavarflix/>нужно платье </a> сайты интернет магазинов женской одежды <a href=http://dejavu.ua/>интернет магазин дорогой детской одежды </a> футболки женские ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>pricing for Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg america : Kamagra Oral Jelly get Generic viagra online : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra Deutschland </a> - las vegas Kamagra viagra about
цитирай
64. анонимен - six бижутерия
19.10.2012 12:54
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://znakomstwa-agentstwo.ru/user/MennaBexY/>шкаф для одежды интернет магазин </a> джинсы для беременных <a href=http://broadwaydance.com.ua/user/FEARRADAY/>платья сваровски </a> футболка супермен где купить <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>мода бижутерия 2012 </a> сарафаны лето 2012 ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>wholesale Kamagra </a> - Kamagra rx : Kamagra Viagra Generica : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Cheap Kamagra Oral Jelly UK </a> - ajanta Kamagra pharmacy
цитирай
65. анонимен - черные брюки купить
19.10.2012 22:04
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://youadler.ru/user/HoofoldiftDiz/>каталог оптовой одежды </a> вязанные свитера <a href=http://metallmaster70.ru/user/symnabamous/>самая модная одежда лета 2012 </a> интернет магазины луганска одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить обувь в луганске </a> купить солнцезащитные очки ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>private shops Kamagra </a> - prescription Kamagra without a prescription : Kamagra 100mg australia Buy Generic viagra : <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>purchase Kamagra India </a> - viagra cialis london kamagra
цитирай
66. анонимен - эксклюзивная обувь купить
20.10.2012 04:09
Привет!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://cultureworld.ru/member.php?57550-Dyemepade>платья для детей </a> женские кофты <a href=http://luchkisp.ru/user/SourryZer/>фасоны платьев </a> посоветуйте хороший интернет магазин одежды <a href=http://dejavu.ua/>расшитые платья </a> мужской интернет-магазин одежды ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Online Cheap Kamagra tablets </a> - Buy Cheap Kamagra Online UK : Kamagra Oral Jelly usa ajanta pharma : <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>what is Kamagra Oral gel </a> - Kamagra UK shop
цитирай
67. анонимен - джинсы ли купить
20.10.2012 18:14
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://dveri-40.ru/user/Jeoftelve/>брендовая одежда интернет магазин распродажа </a> аксессуары для волос <a href=http://vstbase.com/user/nemBildQueene/>распродажа курток пуховиков </a> модная одежда для дам <a href=http://dejavu.ua/>платье натали </a> ночная сорочка ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Generic Kamagra overnight shipping best price </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg passport Oral Jelly suppliers Europe Kamagra pills us Kamagra supplier : get Kamagra Cheap overnight delivery : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra Oral gel </a> - Kamagra anal
цитирай
68. анонимен - вязанная одежда интернет магазин
21.10.2012 03:04
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://townguide.ru/user/camDricahiz/>интернет магазин женской брендовой одежды </a> куртка женская <a href=http://epestulu.narod2.ru/>интернет магазин одежды отзывы </a> сумки для косметики купить <a href=http://ricars.ru/user/NeurngreneVef/>купить пальто большого размера </a> интернет магазин купальников ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>order online Kamagra without prescription </a> - Kamagra shop tabs : Kamagra 100mg america : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>next day delivery Online Kamagra </a> - how to get a Kamagra pharmacy
цитирай
69. анонимен - норковая шуба распродажа
22.10.2012 09:20
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://ozelenenie-balkonov.com/user/SoottCesWek/>полимерная глина бижутерия фото </a> купить сумку онлайн <a href=http://subber.ru/user/tomNotapapS/>каталог ювелирная бижутерия </a> купить джинсовую куртку <a href=http://vyhovatel.com.ua/user/PaydayTut/>красивые детские платья </a> платья из трикотажа ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://kamagra100.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly list </a> - online order Kamagra delivered overnight :.UK supplier Buy Kamagra .:<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra jellies from abroad </a> - Kamagra Oral Jelly new york
цитирай
70. anenerbe - Д-р Уйлям Пиърс
03.10.2016 20:32
"Втората световна война бе големият повратен момент в колапса на Запада. По-специално, ако Великобритания, Франция или Америка - имаха почтеност, да се противопоставят на евреите и да откажат да бъдат въвлечени в техния световен заговор срещу Германия, нямаше да има световна война, а само война между националсоциалистическа Германия и комунистическият Съветския съюз. Германия щеше да спечели, комунизмът щеше да бъде ликвидиран, а това би било началото на края за евреите навсякъде.

Вместо това, западните мъже са били убедени от своите политици, от юдео-християнските свещеници и еврейските манипулатори на общественото мнение сред тях, да вдигнат оръжие срещу германските си братя в нечестив кръстоносен поход за изкореняване на националсоциализма, така че евреите и комунистическото раково образование, което отприщиха в света, да оцелеят. Преди Втората световна война Западът беше все още жизнеспособен; след войната не беше.

Катастрофата от 1945 г., с триумфа на световното еврейство и неговите съюзници, направи неизбежно отварянето на шлюзовете за имиграцията на не-бели във Великобритания и САЩ; унищожаването на американските бели държавни училища; влизането в сила на законите понижаващи бялата свобода на сдружаване и правото на белите работодатели и наематели (и с тях правата на белите служители и наематели); възхода на феминизма, хомосексуалността и употребата на наркотици; разпадането на традиционната семейна структура; смесването на расите; извращаване в изкуството, музиката, литературата и драмата, като култура на юдео-демократичната-Холивудска „Шлок“ култура (еврейска филмова промивка на мозъци). Това също така доведе до развитието на метастази на тумора комунизъм в огромни райони на Европа и възхода на злокачествената ционистка власт в Палестина - сила, която със сигурност ще бъде подбудител на Трета световна война.

Дълг на тези от нас, които все още се надяват, че достатъчно здравите гени за едно ново начало, могат да бъдат спасение от предстоящия хаос, е да
цитирай
71. occult4 - !!!!
12.06.2018 22:11
Браво,респект!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475924
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930