Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2022 09:02 - АНГЛИЯ И САЩ СА БЕСНИ, ЧЕ НЕ УСПЯХА ДА ВКАРАТ РУСИЯ В "АФГАНСКИ СЦЕНАРИЙ"! ЗАТОВА СЕГА МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ И СВЕТОВНА ВОЙНА.
Автор: wilim Категория: Политика   
Прочетен: 1333 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 29.04.2022 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Последното развитие на войната в Украйна дава възможност да си направим някои изводи, а също и да се опитаме да видим какво ще опитат великите сили в бъдеще. 

  Стана ясно, че руското ръководство навреме се усети и се отказа от идеята за превземане на цяла Украйна. Всъщност, явно това е била и целта на Лондон и Вашингтон. Те очакваха много по-масово нападение от руска страна - поне с 300-400 000 души, плюс много повече танкове и самолети. Такава мощ, според тях би трябвало да смачка армията на Украйна бързо и оттам да започне войната на изтощение, войната на икономики, която точно се идентифицира с т.нар. "АФГАНСКИ СЦЕНАРИЙ". 

  Какво представлява той?   

След приключване на активната фаза на войната, тоест, след руската победа, на територията на Украйна трябваше да започне партизанска война, за която имаше вече подготвени групи от "Азовци", тероборона, местни националистически групи, чужди наемници и т.н.    Тази война трябваше да е нещо като продължение на войната в Афганистан (1979-1989) която де факто изтощи СССР и беше една от главните причини за краха на социалистическата система. Тогава САЩ и Англия явно помагаха на талибаните и много помогнаха за руското фиаско. 

  При положение, че в Украйна се беше повторил този сценарий, Русия години трябваше да поддържа там огромна окупационна армия, да се грижи за изхванването на 30 млн. украинци и да води постоянна война с националистически партизански групи, разчитащи на подкрепа от лоялно население, особено в западната и централната част на страната. 

  Освен това помощта, която щеше да идва от запад за партизаните е сравнително евтина - само за стрелково оръжие, РПГ-та и преносими ЗРК, тоест - нещо подобно на помощта за афганските талибани преди 35 години.    Не е трудно да се досетим, че изолирана и санкционирана Русия нямаше да издържи дълго на такова усилие. Благодарение на санкциите и на окупацията на Украйна, руската икономика и финанси щяха да се сгромолясат и да се стигне до капитулация пред запада, подобна на капитулацията от 1989 год.   

Така или иначе, този сценарий не сработи. Дали Путин се усети, или някой му пришушна…едва ли ще разберем. Факт е, че руската армия, първо - нападна с ограничени сили от 120-130 000 души и второ - после навреме се прегрупира и се съсредоточи около Донбас, поставяйки си много по-рационални цели - завладяване и приобщаване на няколко източни области и лишаване на Украйна от излаз на море. Освен това, в тези части значителна част от населението е проруско.   

Какво се случи в последните дни?   

След като разбраха, че не могат да вкарат Путин в "афганския сценарий", яростта на англосаксонските стратези ескалира. Обявиха, че Русия извършвала геноцид в Украйна, опитват да я изкарат, "спонсор на международния тероризъм" и натискат всичките си слуги от ЕС да дава все повече и повече оръжия.    Западната пропаганда изпадна в крайна антируска истерия.    Но това не е най- страшното. Най-страшното е, че Лондон вече открито изпраща свои войски в Украйна. Значителна част от SAS (special air service - най-добрите сили за специални операции на Обединеното кралство) вече е прехвърлена в Украйна, уж да обучава ВСУ.   

Тук изобщо не става дума за някакви доброволни наемници от Англия, каквито отдавна има в Украйна и то не по-малко от 1200 души, а за съвсем редовни, държавни специални сили.    По този начин възниква реалната възможност на бойното поле да се срещнат руснаци и англичани - редовна армия, а не наемници. Това едва ли можем да наречем по друг начин, освен прелюдия към глобален конфликт. 

  Тези действия отново показват (на тези, които могат да видят) че англосаксонските елити, а не Русия искат световна война. Показват и нещо друго - пандемониумът, (или новобританската империя) е готов на всичко, дори на глобално унищожение, ако повече няма той да е едноличен господар на света. Истински "Сатанизъм Unlimited"!  



Гласувай:
9



1. raders - Същите посранковци са и изобщо не са ...
29.04.2022 09:37
Същите посранковци са и изобщо не са поумнели :) , че такава война не може да бъде спечелена. Сега ще буксуват из калта кой знае до кога и ще опъват жили, а икономиката им ще се срути съвсем - тя никога не е била на ниво. А онези ще въоръжават Украйна и ще им гледат сеира. Много тъпо копеле се оказа този Путин, но те дребосъците са по принцип комплексари.
цитирай
2. morskipesni - При урките просто се повтаря югославския сценарий. Оляха се!
29.04.2022 10:44
Федерализацията за която говори Вл. Владимиричович е вече факт. Той си постави изпълними "ограничени" цели и ги постигна. Урките загубиха и са бесни. А загубилите никой не ги бръсне и никой за тях не мре.. само им продава военни боклуци за да геберясват още и още.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wilim
Категория: Други
Прочетен: 475974
Постинги: 118
Коментари: 348
Гласове: 297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930